Ένα τούνελ κάτω από το ποτάμι!

Υπάρχουν διαφόρων ειδών τούνελ-σήραγγες σε όλο τον κόσμο. Αυτό όμως είναι όντως κάτι εντελώς διαφορετικό και ασυνήθιστο σε σχέση με όλα όσα έχουμε επισκεφτεί μέχρι τώρα. 

Το St. Pauli Elbtunnel βρίσκεται στο Αμβούργο κάτω από τον ποταμό Έλβα ενώνοντας τις δυο όχθες  του. Η τεράστια ανάπτυξη του λιμένα του Αμβούργου και η μετατόπιση μεγάλων ναυπηγείων και άλλων δραστηριοτήτων στην απέναντι όχθη του Έλβα, δημιούργησε την ανάγκη μαζικών καθημερινών μετακινήσεων των εργαζομένων. Η κατασκευή μιας γέφυρας απορρίφθηκε αφού θα παρεμπόδιζε τη ναυτιλιακή κυκλοφορία.

Η κατασκευή αυτής της σήραγγας συνέβαλε στη βελτίωση της πρόσβασης αυτής χωρίς να παρεμποδίζονται οι διελεύσεις των πλοίων. Λειτουργεί από το 1911 με σκοπό να εξυπηρετήσει τις καθημερινές μετακινήσεις πεζών, δικυκλιστών αλλά και μικρών αυτοκινήτων. Το αξιοσημείωτο επίσης είναι πως όλοι οι χρήστες  μπαίνουν και βγαίνουν με τη βοήθεια ασανσέρ!

Τα πρώτα χρόνια το χρησιμοποιούσαν οι εργαζόμενοι στις αποβάθρες του λιμανιού αλλά σήμερα αποτελεί και τουριστική ατραξιόν και σημείο περιπάτου σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Το μήκος του φτάνει τα 426,5 μέτρα και βρίσκεται 23,5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ποταμού. Η είσοδος είναι δωρεάν και αξίζει να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας εκεί αν κάποτε επισκεφτείτε το Αμβούργο. 

Η παλιά γέφυρα έχει μουσειακό χαρακτήρα αφού από το 1975 λειτουργεί μια μεγαλύτερη για την εξυπηρέτηση των διερχομένων. Το 2008, περίπου 300.000 αυτοκίνητα, 63.000 ποδήλατα και 700.000 πεζοί πέρασαν από  αυτή τη σήραγγα. Το 2003 του απονεμήθηκε ο τίτλος «Ιστορικό ορόσημο της Πολιτικής Μηχανικής στη Γερμανία»

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Αμβούργο Γερμανία

Elbe Tunnel, τούνελ κάτω από τον ποταμό Έλβα

Ταξιδέψαμε τον Αύγουστο του 2020 και μείναμε τρεις (3) ημέρες.

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Γερμανία

Ryanair

Η Γερμανία είναι μία (1) ώρα πίσω την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση