Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης

Αν θα κάνετε μια γρήγορη δημοσκόπηση μεταξύ γνωστών και φίλων και τους ρωτήσετε ποιες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι πρώτες στη μελλοντική ταξιδιωτική τους λίστα, σίγουρα η Ρώμη θα είναι στην πρώτη τριάδα!

Αναμφισβήτητα αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες πόλεις για τους Έλληνες ενώ φυσικά την επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι από κάθε σημείο της γης. Κι όχι άδικα, αφού είναι ένα τεράστιο «ανοιχτό μουσείο» με εκατοντάδες μνημεία της αρχαιότητας, όπου ξεδιπλώνεται η ιστορία κυριολεκτικά μπροστά σας. Η Ρώμη προσφέρει μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, με εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς και  λάμψης που θα σας γοητεύσουν και θα σας αφήσουν με το «στόμα ανοικτό»!

Προσθέστε την υπέροχη Ιταλική κουζίνα, τα άπειρα καταστήματα για ψώνια, την Ιταλική φιλοσοφία ζωής και ταπεραμέντο γνωστή ως dolce vita, που μοιάζει πολύ με το δικό μας και έχετε μπροστά σας έναν υπέροχο, κοντινό και προσιτό οικονομικά ταξιδιωτικό προορισμό. Τόσο κοντινό που θα πείτε: «Θα πάω να πιω τον αυθεντικό εσπρέσο και καπουτσίνο μου στη Ρώμη!»

Τι να πρωτογράψεις για τη  Ρώμη ή «Αιώνια πόλη»; Από οικιστικής άποψης, θα δείτε μάλλον τα πάντα. Από εντυπωσιακά αρχαία κτίσματα της εποχής του σπουδαίου ρωμαϊκού παρελθόν της, μέχρι τα επιβλητικά μεσαιωνικά και αναγεννησιακά μεγαλοπρεπή οικήματα, εκκλησίες, υπέροχες γέφυρες και πλατείες, κομψά και περίτεχνα συντριβάνια, αγάλματα κτλ

 Το φωτογραφικό άλμπουμ είναι από:

Τo περίφημo συντριβάνι της Fontana Di Trevi, που προσελκύει καθημερινά χιλιάδες κόσμου. Προτιμήστε την επίσκεψή σας τις νυχτερινές ώρες

Τις δημοφιλείς πλατείες και αγαπημένες σε όλους, τα Ισπανικά σκαλιά (Piazza di Spagna) και σημείο εκκίνησης ανακάλυψης της Ρώμης, αλλά και την όμορφη Piazza Navona.

Το Βατικανό και τη βασιλική του Αγίου Πέτρου και πέριξ στον Τίβερη ποταμό.

Τη γειτονιά Trastevere ιδανική για νυχτερινή έξοδο με δεκάδες καταστήματα για φαγητό.

Το εντυπωσιακό Κολοσσαίο αλλά και την αρχαία αγορά.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ρώμη, Ιταλία

Προορισμός για κάθε είδους επισκέπτη, ιδανική για περιπάτους, φαγητό, ποτό, νυχτερινή ζωή, ψώνια.

Στη Ρώμη ταξιδέψαμε τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2021

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα

Πολλές επιλογές αεροπορικών εταιρειών. Ταξιδέψαμε με τη Ryanair

Η Ιταλία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση