Η δική μας εμπειρία…

Πραγματοποιήσαμε την εσωτερική διαδρομή μεταξύ Χο Τσι Μιν-Ανόι με την Vietnam Airlines, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού που διοργάνωσε το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama Travel.  Το ταξίδι μας διήρκεσε μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά ( 01:45). Το αεροσκάφος που πετάξαμε ήταν Airbus A 330-200.

 Η πρώτη ευχάριστη εντύπωση ήταν τα αεροδρόμια των δύο πόλεων. Ολοκαίνουργια, μεγάλα και άνετα, όπως αρμόζει στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής. Στην αίθουσα αναχωρήσεων και πριν την επιβίβαση, υπήρχε υπάλληλος της εταιρείας, η οποία βοηθούσε στο έλεγχο διαστάσεων της χειραποσκευής αλλά και το βάρος της. Επιπλέον μέσα στη φυσούνα υπήρχαν δωρεάν εφημερίδες για όλους.

Φύγαμε και φτάσαμε στην ώρα μας, με το αεροσκάφος –αν και μεγάλο- να είναι γεμάτο. Οι αεροσυνοδοί ευγενικές και χαμογελαστές και εξυπηρετικές σε οτιδήποτε ζητήσαμε. Όταν ζητήσαμε να τις φωτογραφήσουμε δέχθηκαν μα χαρά, αφιέρωσαν αρκετό από το χρόνο τους, ενώ μας ρώτησαν από που είμαστε αλλά και μας πρότειναν μέρη στο Ανόι για φαγητό ή διασκέδαση που γνωρίζουν περισσότεροι οι ντόπιοι.

Στα μείον –που μάλλον μικρή σημασία έχει- ήταν οι φτωχές παροχές στα ροφήματα και φαγητό. Δεν πρόσφεραν καφέ, αλλά μόνο κόκα-κόλα και νερό. Για φαγητό είχε μόνο δυο σακουλάκια με μπισκότα. Αν και υπήρχε οθόνη σε κάθε κάθισμα δεν υπήρχε δυνατότητα ψυχαγωγίας, εκτός από κάποια διαφημιστικά βιντεάκια για προορισμούς της χώρας.

Παρόλα αυτά η Vietnam Arlines μας άρεσε και μας έδωσε την εντύπωση μιας αξιοπρεπέστατης και «έντιμης» αεροπορικής εταιρείας, την οποία θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα σε όποιον σκεφτεί να την χρησιμοποιήσει. Σε γνωστή παγκόσμια ταξιδιωτική σελίδα και στις κριτικές των αναγνωστών της, η  Vietnam Airlines παίρνει υψηλές βαθμολογίες στη σχέση ποιότητας-τιμής, καθαριότητα και εξυπηρέτηση επιβατών, ενώ δεν τα πάει καλά στην παροχή ψυχαγωγίας.

Το προφίλ της Vietnam Airlines

Η Vietnam Airlines είναι ο κρατικός αερομεταφορέας του Βιετνάμ και ιδρύθηκε από τους Βρετανούς το 1956 υπό την επωνυμία Vietnam Civil Aviation. Επιπλέον, η ίδρυσή της υποστηρίχθηκε τότε, τόσο από τη Σοβιετική Ένωση όσο και από την Κίνα.  Αρχικά, ο στόλος της είχε αεροσκάφη τύπου  Lisunov Li-2s, Ilyushin Il-14 και Aero Ae-45s, εξαιτίας  του εμπάργκο που απαγόρευε την μίσθωση ή αγορά προϊόντων αμερικανικής τεχνολογίας.

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν μια μικρή αεροπορική εταιρεία καθώς  η κοινωνικοοικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας παρεμπόδιζε οποιεσδήποτε προοπτικές ανάπτυξης.  Με την εξομάλυνση των σχέσεων της κυβέρνησης με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μπήκαν οι βάσεις ώστε να επεκτείνει και να βελτιώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, αλλά κυρίως  να εκσυγχρονίσει τον γερασμένο της στόλο.

 Το 1996 η κυβέρνηση του Βιετνάμ συγκέντρωσε είκοσι εταιρείες παροχής υπηρεσιών, ώστε  να σχηματίσουν την Vietnam Airlines Corporation, με επίκεντρο όμως την ίδια την αεροπορική εταιρεία. Το 2010 αναδιαρθρώθηκε σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης και μετονομάστηκε σε Vietnam Airlines Company Limited. Ένα διοικητικό συμβούλιο επτά μελών τα οποία διορίζονται από τον πρωθυπουργό του Βιετνάμ, αποτελούν την διοίκηση της εταιρείας, αλλά ταυτόχρονα η τρόπος λειτουργίας της  έχει όλα εκείνα τα στοιχεία μιας σύγχρονης ιδιωτικής εταιρείας.

Η Vietnam Airlines  είναι μέλος της αεροπορικής συμμαχίας Sky Team από το 2010, στη οποία συμμετέχουν επίσης εταιρείες όπως : ( βάλε από λίστα που έχω παρακάτω τις σημαντικότερες και ότι νομίζεις). Πετά σε 64 προορισμούς σε 17 χώρες, εξαιρουμένων των πτήσεων κοινού κωδικού. Στόχος και φιλοδοξία της εταιρείας είναι να καταστεί ως ένας από τους κορυφαίους αερομεταφορείς στη Νοτιοανατολική Ασία μέχρι το 2020 με 170 αεροσκάφη.

Ο στόλος της Vietnam Airlines αποτελείται μέχρι σήμερα από 92 αεροσκάφη με μία καμπίνα (Economy Class), δύο καμπίνες (Business Class και Economy Class) ή τρεις καμπίνες (Business Class, Deluxe Economy Class και Economy Class).

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Vietnam Airlines

Έδρα: Ανόι

Θα τη χαρακτηρίζαμε από την εμπειρία μας, ως μία αξιοπρεπή και «έντιμη» κρατική αεροπορική εταιρεία.

Cosmorama Travel

Πατήστε στο εικονίδιο για site εταιρείας

Το Βιετνάμ είναι τέσσερις (4) ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού στο Βιετνάμ

Αφήστε μια απάντηση