Ο Κόλπος του Χα Λονγκ (Ha Long Bay) ονομάζεται -και όχι άδικα- ως το  «Στολίδι του Βιετνάμ». Για άλλη μια φορά η φύση έκανε το θαύμα της και μας το προσφέρει απλόχερα !

Αυτή η περιοχή περιλαμβάνεται στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1992 και στην λίστα των Εθνικών Κειμηλίων και Τόπων του Βιετνάμ από το 1962. Σήμερα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Η απόσταση από την πρωτεύουσα Ανόι είναι περίπου 170 χιλιόμετρα και θα χρειαστείτε τρεις ώρες περίπου για τη μετάβασή σας με λεωφορείο. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες πραγματοποιούν ημερήσια εκδρομή και επιστρέφουν στην Σαϊγκόν. Η  διαδρομή από και προς τον Κόλπο της Χαλόνγκ δεν είναι καθόλου αδιάφορη, αφού θα δείτε μοναδικές εικόνες της καθημερινότητας των Βιετναμέζων.

 Φτάνοντας όμως αρχίζουν τα καλύτερα. Πάνω από 1.900 ασβεστολιθικές νησίδες με πυκνή βλάστηση ηλικίας περίπου 500 εκατομμυρίων χρόνων, δημιουργούν μια μοναδική εικόνα που κυριολεκτικά θα σας καθηλώσει και θα σας προκαλέσει δέος στο σπάνιας ομορφιάς θέαμά της.

Η συνολική έκταση αυτού του εντυπωσιακού γεωλογικού φαινομένου είναι τα 1.553 τ.χλμ, αλλά εσείς θα περιηγηθείτε σε ένα μικρό κομμάτι κάνοντας μίνι κρουαζιέρα. Έκπληξη το σύγχρονο τέρμιναλ, ενώ αργότερα το παραδοσιακό πλοιάριο θα σας μεταφέρει ανάμεσα στους παρθένους ογκώδεις σχηματισμούς.

Εκατοντάδες καταπράσινοι βράχοι, αποτέλεσμα εδαφικής διάβρωσης εκατομμυρίων ετών, συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο που γέννησε μύθους και θρύλους, σχεδόν θεοποιήθηκε από τις ντόπιες φυλές και ικανοποιεί πλήρως όλες τις αισθήσεις του επισκέπτη. Η ξενάγηση συνεχίζεται επίσης σε ένα από τα μαγευτικά σπήλαια με σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Ζήσαμε αυτή την υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία, ταξιδεύοντας με το Cosmorama Travel.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Βιετνάμ

Ha Long Bay

Μια υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε. Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε μια ολόκληρη ημέρα, μαζί με τις μετακινήσεις από και προς Ανόι. Η κρουαζιέρα διαρκεί περίπου (2-3) ώρες, ανάλογα την εταιρεία και το πρόγραμμα.

Cosmorama Travel

Πετάξαμε με Turkish Airlines

Το Βιετνάμ είναι τέσσερις (4) ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Πατήστε στο εικονίδιο για τρόπους μετακίνησης

Αφήστε μια απάντηση