Ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του Λονδίνου είναι σίγουρα και το London Eye, ή αλλιώς  «Το Μάτι του Λονδίνου». Πρόκειται για μια γιγαντιαία ρόδα η οποία είναι τοποθετημένη στη νότια όχθη (South Bank) του ποταμού Τάμεση και πολύ κοντά στον Big Ben αλλά και το σιδηροδρομικό σταθμό Waterloo.

Σε χρόνο μισής ώρας και με κόστος 37 ευρώ περίπου, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης, μέσα από την ασφάλεια μια κλειστής γυάλινης «κάψουλας».

Το London Eye λειτούργησε για πρώτη φορά το 2000 και ήταν τότε ο ψηλότερος τροχός του κόσμου. Το ύψος του ξεπεράστηκε το 2006 από το Αστέρι του Ναντσάνγκ, ύψους 160 μέτρων. Η συγκεκριμένη κατασκευή έχει ύψος 135 μέτρα και ο τροχός έχει διάμετρο 120 μέτρων.

Αποτελείται από τριάντα δύο (32) κλειστές και κλιματιζόμενες ωοειδείς καμπίνες, που συμβολίζουν τους 32 δήμους της πόλης, σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από μια γαλλική εταιρεία. Είναι στερεωμένες στην εξωτερική περιφέρεια του τροχού και περιστρέφονται από ηλεκτροκινητήρες. Κάθε μία από τις καμπίνες, που ζυγίζει 10 τόνους και χωρά 25 άτομα.

Ο τροχός περιστρέφεται κατά 26 εκατοστά ανά δευτερόλεπτο, έτσι ώστε μία πλήρης περιστροφή να διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ο ρυθμός περιστροφής είναι αρκετά αργός, ώστε να επιτρέπει στους επιβάτες να περπατούν εντός των καμπινών, ενώ δεν σταματά η περιστροφή του κατά την επιβίβαση-αποβίβαση των ατόμων που τον επισκέπτονται, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου επιβιβάζονται – αποβιβάζονται άτομα με ειδικές ανάγκες ή ηλικιωμένοι.

Η επίσκεψή σας εκεί, μπορεί να συνδυαστεί τόσο με το Westminster και τον Big Ben που είναι απέναντι, μα κυρίως να ξεκινήσετε ένα μεγάλο περίπατο προς τα ανατολικά στον πεζόδρομο κατά μήκος του Τάμεση και με τελικό προορισμό τη Γέφυρα του Λονδίνου ( Tower Bridge).

Θα πρέπει να κάνετε ηλεκτρονική  κράτηση εκ των προτέρων ενώ υπάρχουν εκπτωτικά συνδυαστικά πακέτα, αν επισκεφτείτε την Μαντάμ Τισό, να κάνετε κρουαζιέρα ή να επιλέξετε άλλα θεάματα.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

London Eye Λονδίνο

Νότια Όχθη South Bank

Μην ξεχάσετε να κάνετε ηλεκτρονική κράτηση

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Μ. Βρετανία

Η Μ. Βρετανία είναι δύο (2) ώρες πίσω από την Ελλάδα.

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού.

Αφήστε μια απάντηση