Αφιέρωμα Αυστραλία

 Είναι αλήθεια πως η καρδιά της Αυστραλίας χτυπά στη νοτιοανατολική πλευρά της. Εκεί που βρίσκονται πόλεις με έντονη κοινωνική, πολιτιστική και τουριστική ζωή, όπως το Σίδνεϊ, η Μελβούρνη, η πρωτεύουσα Καμπέρα και το Μπρισμπέϊν, στις Πολιτείες της Βικτόρια, Κουίνσλαντ και Νέα Νότια Ουαλία. 
 
 Στην άλλη άκρη και τη δυτική πλευρά, η κατάσταση γίνεται πολύ πιο ήρεμη, ήσυχη, χαλαρή και αρκετά αυθεντική. Το τεράστιο αυτό κομμάτι της δυτικής πλευράς, καλύπτει η Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας. 
 
 Πρωτεύουσα είναι το Περθ, μια παραθαλάσσια πόλη περίπου 1.800.000 κατοίκων, συμπεριλαμβανομένων και των προαστίων που αναπτύσσονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το κέντρο της πόλης. Ιδρύθηκε το 1829 από τον Πλοίαρχο Τζέημς Στέρλινγκ,αν και αρκετά νωρίτερα είχαν έλθει οι Ολλανδοί το 1697, ενώ το 1850 εγκαταστάθηκαν κατάδικοι από την Βρετανία. Τα τρία τέταρτα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής ζουν στο Περθ. Θα το καταλάβετε αμέσως αν βρεθείτε στην ύπαιθρο διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίς ίχνος ζωής, πλην καγκουρό και άλλων ζωντανών της περιοχής.
 
 Το εμπορικό κέντρο της πόλης και τα προάστια του Περθ αναπτύσσονται πέριξ του ποταμού Σουάν, όνομα που πήρε από τους μαύρους κύκνους που ζούσαν εκεί. Δεν θα λέγαμε πως είναι ιδιαίτερα ζωντανή πόλη αν και θεωρείται οικονομικό κέντρο με μεγάλη δραστηριότητα και πιο ακριβή σε σχέση με την υπόλοιπη Αυστραλία. Το αντίθετο μάλιστα αφού ίσως και να πλήξετε λίγο. Όλα είναι απόλυτα τακτοποιημένα, περιποιημένα, καθαρά, ενώ δεν θα νιώσετε πουθενά στριμωγμένοι και με συνωστισμό, αφού οι χώροι παντού είναι άπλετοι. 
 
 Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Περθ ερχόμενοι από Μπανγκόκ μέσω Σιγκαπούρης, νιώσαμε ότι οι Αυστραλοί δεν αστειεύονται σε όποιον εισέρχεται στη χώρα τους. Εκτός από τη βίζα και το διαβατήριο, επιπλέον γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος στα προσωπικά σας είδη, ενώ απαγορεύεται αυστηρά να μεταφέρετε καρπούς, σπόρους, φυτά κτλ . Όποια εποχή κι αν πάτε εκεί, δεν υπάρχει περίπτωση να κρυώσετε ιδιαίτερα αλλά θα νιώσετε αρκετούς ανέμους. Το κλίμα του Περθ έχει ξηρά και ζεστά καλοκαίρια που διαρκούν από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, ενώ ο πιο ζεστός μήνας είναι ο Φεβρουάριος. 
 
 Το κέντρο της πόλης είναι σχετικά μικρό και συμπαθητικό αλλά δεν θα ξετρελαθείτε κιόλας. Αξίζει οπωσδήποτε ημερήσια εκδρομή στον κύριο λιμένα του Περθ την πόλη του Φρίμαντλ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου είκοσι χιλιομέτρων νοτιοδυτικά των εκβολών του ποταμού Σουάν ( αναφερθήκαμε αναλυτικά σε παλαιότερη ανάρτηση). Επιπλέον περπατήστε, ξεκουραστείτε και απολαύστε τη θέα της πόλης από το πάρκο «Kings Park», το οποίο καταλαμβάνει έκταση χιλίων στρεμμάτων και θεωρείται ο πιο δημοφιλής προορισμός στη Δυτική Αυστραλία με πέντε εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.
 
 Στο Περθ δραστηριοποιείται αρκετά μεγάλη κοινότητα Ελλήνων μεταναστών -όχι όσο στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ- ενώ θα δείτε και πολλά καταστήματα με Ελληνική κουζίνα.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Πέρθ, Δυτική Αυστραλία

Ταξιδέψαμε τον Ιανουάριο του 2018

Ιδιαίτερα δαπανηρό ταξίδι που θέλει πολλές ημέρες και οπωσδήποτε άνθρωπο να σας φιλοξενήσει και να σας ξεναγήσει

Όταν στην Ελλάδα είναι χειμώνας εκεί είναι καλοκαίρι και το αντίθετο. Πατήστε το εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Cosmorama Travel

Μεγάλη επιλογή μέσω Ευρώπης και Ασίας, τιμές μεταξύ 700-1200 ευρώ

Το Περθ είναι πέντε (5) ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση