Γιατί να πάω ταξίδι στη Ρουμανία και το Βουκουρέστι…;

Mentor Travel Specialists. Οι τουριστικοί πράκτορες γνωρίζουν τον προορισμό πριν από εσάς…για εσάς!

Γράφει μια φωτογραφίζει ο Πάνος Γεωργιάδης

Έχετε σκεφτεί ποτέ, ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ονειρεύεστε και επιθυμείτε να επισκεφτείτε έναν τόπο; Και όταν το αποφασίσετε που θα μάθετε περισσότερα; Ναι ναι ξέρω, μα φυσικά στο διαδίκτυο…

Για όσους δεν γνωρίζουν, κάποια ταξιδιωτικά γραφεία διοργανώνουν «εκπαιδευτικά-ψυχαγωγικά» ταξίδια. Σκοπός τους είναι, οι συνεργαζόμενοι πράκτορες να έχουν μια αληθινή και ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τις αποστάσεις, ποιότητα ξενοδοχείων, προτάσεις φαγητού, διασκέδασης, αγορές κτλ. Ονομάζονται και «ταξίδια εξοικείωσης» ή familiar trip.

Ήρθαμε να γνωρίσουμε το Βουκουρέστι και τη Ρουμανία, πριν από εσάς … για εσάς !

Ένα τέτοιο ταξίδι, με προορισμό τη Ρουμανία και συγκεκριμένα την πρωτεύουσα Βουκουρέστι αλλά και τα περίφημα Καρπάθια Όρη, διοργάνωσε πρόσφατα το ταξιδιωτικό γραφείο Mentor Travel Specialists. Έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και ειδικεύεται σε εκδρομικά πακέτα διαφόρων ειδών και ημερών και σε αυτό τον προορισμό. Στόχος και σκοπός, η γνωριμία των συμμετεχόντων με τις παροχές, ομορφιές, πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα ( ναι υπάρχουν και αυτά σε ένα ταξίδι..) αυτής της τόσο ενδιαφέρουσας πόλης και χώρας γενικότερα σε σχέση πάντα με τον τουρισμό.

Πόσοι και ποιοι συμμετείχαν;

Την εκδρομή ακολούθησαν τριάντα πέντε (35) ταξιδιωτικοί πράκτορες που συνεργάζονται με το Mentor Travel, από τη Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία.

Ποιοι εκπροσώπησαν το Mentor Travel;

 To Mentor Travel εκπροσώπησαν οι Βελισσάριος Χωρινός και Σάββας Βαρικιάν, ενώ στην αρχηγία και ξενάγηση ήταν ο μοναδικός Μιχάλης Μπάκας μαζί με τον Θόδωρο Αναστασιάδη αλλά και η εξαιρετική Ελληνόφωνη τοπική ξεναγός Ελισάβετ.

Πως πέρασαν σε αυτό το ταξίδι;

Εννοείται πως πέρασαν υπέροχα αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για τους πελάτες τους. Βασικά επισκέφτηκαν τρία (3) συνεργαζόμενα ξενοδοχεία στο κέντρο του Βουκουρεστίου, όπου διαμένουν οι ταξιδιώτες του Mentor Travel ώστε να δουν τις παροχές τους ( Novotel, Ambassador, Minerva). Επιπλέον επισκέφτηκαν το περίφημο Παλάτι Τσαουσέσκου – το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο, τα θρυλικά Καρπάθια, με το μοναδικό Πέλες στα Σινάια, τον Πύργο του Δράκουλα στο Μπραν, τη μεσαιωνική πόλη Μπρασόφ, αλλά και φυσικά το Μουσείο του Χωριού,  για να δουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στη Ρουμανία. Φυσικά το βράδυ αν και κουρασμένοι μια βόλτα στην νυχτερινή ζωή της Παλιά Πόλης του Βουκουρεστίου ήταν απαραίτητη.

Για ποιους λόγους να προγραμματίσουμε ένα ταξίδι στο Βουκουρέστι και τη Ρουμανία;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι αλλά ας δούμε παρακάτω κάποιους βασικούς…

Κοντινή οδική απόσταση για Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. ( 651 χλμ από Θεσσαλονίκη μέσω Βουλγαρίας)

Για τους Έλληνες ταξιδιώτες και περισσότερο για τους βορειοελλαδίτες λόγω εγγύτητας, η Ρουμανία αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία ώστε να μετακινηθούν κυρίως οδικώς, και να πάρουν γεύση και άρωμα Ευρώπης! Είναι ίσως η πιο κοντινή Ευρωπαϊκή πόλη μαζί με το Βελιγράδι και τη Σόφια. Υπάρχει φυσικά και αεροπορική σύνδεση τόσο από Θεσσαλονίκη όσο και από Αθήνα.

Ιδανική city break πόλη

Ειδικά η πρωτεύουσα Βουκουρέστι, είναι μια πόλη ιδανική σαν city break προορισμός. Είναι γνωστό πως δίκαια την ονομάζουν και «Παρίσι των Βαλκανίων» λόγω της εξαιρετικής αρχιτεκτονικής των ιστορικών κτιρίων, ενώ η ονομασία του, προέρχεται από τη λέξη «μπουκούρια» που σημαίνει χαρά! Σχετική μικρή για να την ανακαλύψετε σε ότι αφορά τα αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου και όχι χαοτική!

Προσιτή οικονομικά

Η Ρουμανία είμαι μια χώρα που θα λέγαμε είναι λίγο πιο οικονομική από την Ελλάδα. Όσοι ταξιδεύετε σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης θα γνωρίζετε τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές σε όλα. Εδώ οι τιμές είναι προσιτές για τα Ελληνικά πορτοφόλια.

Έντονη παρουσία Ελληνισμού κατά το παρελθόν

Η Ρουμανία είναι μια χώρα η οποία έχει έντονη σχέση με την παρουσία της ακμάζουζας Ελληνικής κοινότητας από τους προηγούμενους αιώνες. Οι Έλληνες αποτελούσαν μια ιστορική μειονοτική ομάδα στη Ρουμανία. Κατά καιρούς, όπως κατά τη διάρκεια της εποχής των Φαναριωτών, η ελληνική παρουσία είχε τη μορφή ηγεμονίας, άλλες περιόδους (όπως τη σημερινή εποχή), οι Έλληνες ήταν μια από τις πολλές εθνικές μειονότητες στη Ρουμανία.

Εκπληκτική νυχτερινή ζωή!

 Αν περπατήσετε στην Παλιά Πόλη το βράδυ όπου βρίσκονται τα περισσότερα μπαρ, καφέ, εστιατόρια κτλ θα  νομίζετε πως βρίσκεστε Ελλάδα! Μια εκπληκτική νυχτερινή ζωή που θα σας ενθουσιάσει, ενώ για όσους βράζει το αίμα για ξενύχτι, θα περάσουν αξέχαστες στιγμές σε κάποια από τα πιο δυνατά club της Ευρώπης!

Σημεία ιστορικού και φυσικού ενδιαφέροντος!

Σε όλη τη χώρα υπάρχουν δεκάδες σημεία ιστορικού αλλά και φυσικού ενδιαφέροντος με εκπληκτική φύση με κατάφυτα βουνά (διαβάστε παρακάτω αναλυτικό πρόγραμμα επισκέψεων).

Πολύ καλές ξενοδοχειακές υποδομές για κάθε βαλάντιο…

Στο Βουκουρέστι θα βρείτε πολύ καλές ξενοδοχειακές μονάδες κάθε κατηγορίας και για όλα τα βαλάντια, με βελτιωμένες υποδομές σε σχέση με το παρελθόν. Το Mentor Travel συνεργάζεται κυρίως με ( Novotel, Ambassador, Minerva, Ιbis Politehnica )

Αξέχαστη ημερήσια εκδρομή στα Καρπάθια!

Φυσικά θα έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μια θαυμάσια και αξέχαστη ημερήσια εκδρομή που συνδυάζει τα Καρπάθια Όρη, το εκπληκτικό Παλάτι Πέλες, τον Πύργο του Δράκουλα, αλλά και την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη Μπρασόφ.

Εκδρομικά πακέτα του Mentor Travel

Τα εκδρομικά πακέτα είναι τεσσάρων (4) και πέντε (5) ημερών οδικά και αεροπορικά, με τιμές που ξεκινούν από τα 159 ευρώ.

Διαβάστε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα του Mentor Travel.

1η Ημέρα | ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ | ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Συγκέντρωση στα γραφεία μας, νωρίς το πρωί, γνωριμία με το συνοδό μας και αναχώρηση για Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Στη διαδρομή μας μέχρι το ξενοδοχείο θα διαπιστώσετε γρήγορα, γιατί η πόλη φιγουράρει στις λίστες των ανερχόμενων προορισμών, καθώς διαθέτει πλούσια ιστορία και εντυπωσιακά κτίρια, τεράστια πάρκα και πεδιάδες που εκτείνονται ανάμεσα στους πρόποδες των Καρπαθίων και τον Δούναβη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η Ημέρα | ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με το υπαίθριο Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, φιλοξενώντας δείγματα αρχιτεκτονικής από κάθε μέρος της Ρουμανίας και απεικονίζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στη Ρουμανία. Είναι το μεγαλύτερο πάρκο της χώρας, το οποίο από το 1936 αποτελεί μια τεράστια έκταση πρασίνου, όπου στη βόλτα μας θα απολαύσουμε μια ανέμελη βόλτα και για όσους επιθυμούν και ποδηλατάδα. Συνεχίζουμε με το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε ακόμη το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου και αφιερωμένη στους Ρουμάνους στρατιώτες που πολέμησαν στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Από αυτήν ξεκινούν όλες οι στρατιωτικές παρελάσεις. Θα δούμε ακόμη το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στην παλιά πόλη, που θα σας γοητεύσουν τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα ιστορικά κτίρια. Δοκιμάστε τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ στο περίφημο εστιατόριο Caru Cu Bere,που θα σας εντυπωσιάσει και για την αισθητική του.

3η Ημέρα | ΣΙΝΑΙΑ | ΜΠΡΑΝ | ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ

Πρόγευμα νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Είναι το κάστρο που περιγράφει στο βιβλίο του ‘’Κόμης Δράκουλας’’, ο Ιρλανδός συγγραφέας Βram Stoker. O χαρακτήρας του Δράκουλα στηρίχθηκε στον Πρίγκιπα Vlad Tepes, τον άνθρωπο που έγινε διάσημος για τους βάναυσους τρόπους που επέλεγε να σκοτώνει τους Οθωμανούς αντιπάλους του. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη, την πλατεία Δημαρχείου και τη Μαύρη Εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Χτίστηκε το 1477. Ονομάζεται έτσι γιατί τον 17οαιώνα την έκαψαν και έγινε μαύρη μέχρι την σκεπή. Αρχικά ήταν χτισμένη από τους Καθολικούς προς τιμήν της Παναγίας, πλέον όμως ανήκει στην λατρεία των Προτεσταντών. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ επιστροφή στο Βουκουρέστι, πλημμυρισμένοι από όμορφες εικόνες (σε περίπτωση καθυστερημένης μας άφιξης στο ξενοδοχείο το δείπνο, για όσους έχουν ημιδιατροφή, θα προσφερθεί σε πακέτο). Διαν/ση.

4η Ημέρα | ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ | ΣΟΦΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες αγορές μας και αναχώρηση για τη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας, τη Σόφια. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Άφιξη και θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας βόλτα στην πόλη, που είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Το μέγεθός του θα σας εντυπωσιάσει και ιδιαίτερα εάν σκεφτείτε ότι ο ναός χωράει μέχρι και 10.000 άτομα! Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στο πεζόδρομο στο κέντρο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ διασκεδάστε προαιρετικά στο κέντρο της πόλης και δοκιμάστε τοπικές σπεσιαλιτέ.

5η Ημέρα | ΣΟΦΙΑ | ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αγορές σας. Σας προτείνουμε να περπατήσετε στη λεωφόρο Vitosha, όπου θα δείτε μοντέρνα κτίρια, τα εμπορικά κέντρα με τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων και τις ακριβές μπουτίκ. Κατηφορίζοντάς τ oν πιο δρόμο της Σόφιας, θα μπορείτε να δείτε στο βάθος της λεωφόρου το όρος Vitosha, που τους περισσότερους μήνες του χρόνου οι κορυφές του είναι κατάλευκες από το χιόνι. Τελειώνοντας, αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη στην πόλη μας, πλημμυρισμένοι με μαγικές εικόνες και με τις καλύτερες εντυπώσεις.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ρουμανία, Βουκουρέστι, Καρπάθια Όρη, Μπραν, Μπρασόφ

Χώρα με έντονα ιστορικά και θρησκευτικά στοιχεία , καταπληκτική φύση και ωραία νυχτερινή ζωή ( Βουκουρέστι).

Στη Ρουμανία ταξιδέψαμε τον Φεβρουάριο του 2023

Πατήστε στο εικονίδιο για onine πρόγνωση καιρού

Mentor Travel Specialists (πατήστε εικονίδιο για να δείτε αναλυτικό πρόγραμμα)

Πατήστε εικονίδιο για να δείτε καιρό on line

Η Ρουμανία έχει ίδια ώρα με την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση