Ο Τιτανικός

Ο Τιτανικός (επίσημο όνομα: RMS Titanic) ήταν Βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο πλοίο εν πλω όταν κατέπλευσε. Βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη. Η βύθισή του προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 1.500 ατόμων σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία.

Το μουσείο Τιτανικού στο Μπέλφαστ (Titanic Belfast)

Η πόλη του Μπέλφαστ είναι η πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας, αλλά και το μέρος το οποίο ναυπηγήθηκε ο θρυλικός Τιτανικός. Αν και το παρθενικό και τελευταίο του ταξίδι ξεκίνησε από το Σαουθάμπτον, το Μπέλφαστ είναι η γενέτειρα του για αυτό και εκεί δημιουργήθηκε το εκπληκτικό -τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά- Μουσείο Τιτανικού (Titanic Belfast).

Μοναδική εμπειρία η περιήγηση ανακάλυψης…

Ο επισκέπτης ταξιδεύει κυριολεκτικά στην ιστορία, σε ένα εντυπωσιακό κτίριο έξι επίπεδων, που εκτείνεται στην περιοχή των παλιών ναυπηγείων, το οποίο έχει σχήμα αστεριού και σχηματίζεται από τέσσερις πλώρες πλοίων. Οι πλώρες είναι στην κλίμακα εκείνης του Τιτανικού.

Θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία η περιήγηση ανακάλυψης, από την κατασκευή και την ναυπήγηση του στο εσωτερικό του και τις λεπτομέρειες του ταξιδιού του ως και το ιστορικό της σύγκρουσης του με το παγόβουνο που στάθηκε μοιραία για 1500 επιβάτες, αναμεσά τους και 4 Έλληνες.

Εντυπωσιακές επίσης είναι οι οθόνες στο τέλος όπου μπορείτε να δείτε ζωντανά τις έρευνες που γίνονται εκείνη τη στιγμή στον Τιτανικό στα βάθη του Ατλαντικού!

Εξαιρετική εμπειρία το Titanic Belfast, ένας ακόμη σημαντικός λόγος για ένα ταξίδι στο Μπέλφαστ!

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Βόρεια Ιρλανδία

Ταξίδεψα Νοέμβριο του 2018

Χώρα ιδανική για αληθινούς ταξιδιώτες...

Επισκεφτείτε επιπλέον και το άλλο Μουσείο Τιτανικού στο Κορκ, τελευταίο λιμάνι πριν τη βύθιση.

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα

Ryan Air

Η Ιρλανδία είναι δύο (2) ώρες πίσω από την Ελλάδα

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού. Προτιμήστε άνοιξη - καλοκαίρι

Αφήστε μια απάντηση