Κείμενο-φωτογραφίες: Γεωργία Πιπέλη

Η Ξάνθη, “η πόλη με τα χίλια χρώματα” όπως την έχουν ονομάσει, ντύθηκε στο χρώμα των Χριστουγέννων και μαγεύει για άλλη μια φορά ντόπιους και επισκέπτες.

Ένα χριστουγεννιάτικο πέπλο καλύπτει την κεντρική οδό 28ης Οκτωβρίου, η οποία μέσα από τα φώτα της θα σας οδηγήσει στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό  πανύψηλο και λαμπερό χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και η ταπεινή χριστουγεννιάτικη φάτνη με το Θείο βρέφος.

Σε απόσταση λίγων μέτρων μικροί και μεγάλοι θα έχετε την ευκαιρία να εισέλθετε στον παραμυθένιο κόσμο της Ευχούπολης, να ταξιδέψετε στη χώρα των ξωτικών, να επισκεφτείτε το σπιτάκι του Αη Βασίλη, να φωτογραφηθείτε μαζί του, να δοκιμάσετε παραδοσιακά γλυκίσματα από τους παραδοσιακούς συλλόγους και να ζήσετε στιγμές χαράς και ανεμελιάς.

Μέσα στο “χιονισμένο” χωριό της Ευχούπολης θα θαυμάσετε επίσης τα μικρά έλατα δημοτικών σχολείων της πόλης με στολίδια, δημιουργίες και ευχές των ίδιων των παιδιών. Μέσα από τις αγνές ψυχές τους τα παιδιά ευχήθηκαν για υγεία, ειρήνη, αγάπη, ευλογία, γέλιο, καλοσύνη.

Γίνετε κι εσείς μικρά παιδιά, κάντε την δική σας ευχή και αφήστε τις καρδιές σας να ζεσταθούν! Ακολουθήστε το άστρο των Χριστουγέννων και κατευθυνθείτε σε ένα ακόμη παραμυθένιο σκηνικό, αυτό της ατμοσφαιρικής παλιάς πόλης της Ξάνθης. Περιηγηθείτε στα λιθόστρωτα στενά σοκάκια της, κάντε μια βόλτα στην Πλατεία Μητροπόλεως και μαγευτείτε από την παραδοσιακή αίγλη της.

 Θαυμάστε τα αρχοντικά της, τις ιστορικές εκκλησίες της και απολαύστε το φαγητό, τον καφέ ή το ποτό σας, όπως και τα φημισμένα πολίτικα σιροπιαστά γλυκά, σε κάποιο από τα εστιατόρια, καφέ και ζαχαροπλαστεία, τα οποία κι αυτά φόρεσαν τα γιορτινά τους και λάμπουν.

Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στην γοητευτική και φιλόξενη Ξάνθη!! Σας περιμένουμε!!

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ξάνθη, Παλιά Πόλη

Υπολογίστε να αφιερώσετε μια ολόκληρη ημέρα.

Υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία για όσους αναζητούν να γνωρίσουν μια άγνωστη και ανεξερεύνητη Ελλάδα

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στην Ξάνθη και τη Θράκη γενικότερα

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Φωτογραφικό άλμπουμ-κείμενο: Γεωργία Πιπέλη

Αφήστε μια απάντηση