Αιδηψός. Ταξιδιωτικός προορισμός για ΚΑΠΗ…;

Τι σας έρχεται αμέσως στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «Αιδηψός» σαν ταξιδιωτικό προορισμό; Σίγουρα οι περισσότεροι φαντάζεστε μια λουτρόπολη που κατακλύζεται κυρίως τους θερινούς μήνες, από άτομα που χαρακτηρίζουμε «τρίτης ηλικίας» η ακόμη και ΚΑΠΗ.

Οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή, ώστε για να απολαύσουν τις περίφημες θεραπευτικές ιδιότητες των θερμών ιαματικών νερών αλλά και να ανακουφιστούν στα διάφορα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα αυτή είναι περίπου η εικόνα στην Αιδηψό. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια οι έννοιες όπως : σπα, wellness ή αλλιώς ευεξία, αποτοξίνωση, περιποίηση, treatments, πισίνες με ζεστά ιαματικά νερά, χαλαρωτικά και θεραπευτικά μασάζ, κ.α., έχουν μπει όλο και περισσότερο στη ζωή όλων, μα κυρίων των ατόμων πολύ μικρότερης ηλικίας.

Οι οποίοι νέοι αναζητούν συνεχώς νέες διαφορετικές εμπειρίες απόλαυσης.

 Η Αιδηψός «ανοίγει την αγκαλιά της» σε όλους!

Έτσι το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού επιχειρεί ένα άνοιγμα σε όλες τις ηλικίες ταξιδιωτών αλλά και ιδιαίτερα στην τουριστική αγορά της Βορείου Ελλάδος, με στόχο να καταστήσει τον προορισμό της Βορείου Εύβοιας ευρύτερα γνωστό. Μια περιοχή με απαράμιλλες ομορφιές και μοναδικά εναλλακτικά τουριστικά προϊόντα αλλά και Value for Money υπηρεσίες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιωάννης Κοντζιάς : «Θέλουμε να επανασυστήσουμε την Αιδηψό και τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού ως τον ιδανικό τουριστικό, αθλητικό, πολιτιστικό-ιστορικό και εναλλακτικό προορισμό όλων.»

Ο προορισμός

Με 2,5 ώρες περίπου απόσταση από την Θεσσαλονίκη τα Λουτρά Αιδηψού, όπου βρίσκονται στη Βόρεια Εύβοια, είναι γνωστά για τα ιαματικά νερά και τις ευεργετικές ιδιότητές τους. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας από εξειδικευμένο προσωπικό και ποιοτική φιλοξενία στα ξενοδοχεία (όλων των κατηγοριών, από 2 έως και 5 αστέρων) της περιοχής και να γευθούν την τοπική κουζίνα και τους θαλασσινούς μεζέδες στα γύρω χωριουδάκια και τα παραθαλάσσια ουζερί.

Στη Βόρεια Εύβοια προσφέρονται όλες οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς υπάρχουν πολύ γνωστά μοναστήρια (Αγ. Ιωάννης Ρώσσος, Όσιος Δαυίδ κ.α.), επισκέψιμα οινοποιία, τυροκομεία, τα παγκοσμίως γνωστά σύκα Ταξιάρχη, χαρτογραφημένα μονοπάτια για πεζοπορία, κέντρο ιππασίας, αρχαιολογικοί χώροι, κέντρο θαλάσσιων σπορ και, φυσικά, αμέτρητες οργανωμένες και μη παραλίες.

Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι τα Λουτρά Αιδηψού αποτελούν το τουριστικό κέντρο της Βορείου Εύβοιας και δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να κάνει τις διακοπές του εξορμώντας στα κοντινά παραθαλάσσια αλλά και ορεινά χωριουδάκια.

Η πρώτη πόλη Θερμαλισμού και Ευεξίας στην Ελλάδα!

Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού διαθέτει ένα μοναδικό γεωμορφολογικό ανάγλυφο και ένα πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο για κάθε ταξιδιώτη που θα θελήσει να τον επισκεφθεί.

Οι πολλαπλές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στην περιοχή ικανοποιούν κάθε γενικό και ειδικό ενδιαφέρον των επισκεπτών. Πρόκειται για έναν τόπο που μπορεί και θέλει να κεντρίσει το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον όλο το χρόνο. Με βασικό σημείο αναφοράς την πρώτη πόλη Θερμαλισμού και Ευεξίας στην Ελλάδα και τον κόσμο, την Αιδηψό.

O πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού κ. Θοδωρής Ρουμελιώτης ανέφερε ότι: «Η Αιδηψός είναι παγκοσμίως γνωστή για τα ιαματικά της νερά, ένα φυσικό πλούτο ο οποίος δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να περάσει στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας. Είναι το τουριστικό κέντρο της βορείου Εύβοιας και προσφέρει όλες τις μορφές τουρισμού με σημαντικότερη αυτή του ιαματικού. Το φετινό καλοκαίρι θα γίνουν σημαντικές εκδηλώσεις στην περιοχή μας όπως είναι το Evia film project από το κινηματογραφικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ο κολυμβητικός μαραθώνιος του Αρτεμισίου. Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της τουριστικής σεζόν απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και της βορείου Ελλάδος να επιλέξει την Αιδηψό για τις καλοκαιρινές του διακοπές».

 

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Αιδηψός, Βόρεια Εύβοια

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ Γέροντος αλλά και το ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι.

Η απόσταση από Αθήνα (μέσω Αρκίτσας) και Θεσσαλονίκη (μέσω Γλύφας) είναι 165 χλμ και 270 χλμ αντίστοιχα

Splendid Travel

Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι της Αθήνας (Ελ. Βενιζέλος)

Πατήστε στο εικονίδιο για onine πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση