Κείμενο-φωτογραφίες: Αργυρώ Γεωρτσέκη-Πάνος Γεωργιάδης

Η Γερμανία από τουριστικής και ταξιδιωτικής άποψης είναι μια χώρα «αδικημένη» και αρκετά παρεξηγημένη. Διότι ενώ έχει μέρη εξαιρετικής ομορφιάς, όπως άριστα καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, φύση, γαστρονομία, ποικίλες εκδηλώσεις, καταπληκτικά καταστήματα για αγορές κτλ. Ωστόσο σπάνια τη βάζουμε στις εκδρομικές μας επιλογές.

Ειδικά οι Έλληνες μετανάστες που πήγαν εκεί τις δεκαετίες του 60 και 70, μας «μετέφεραν» πολλές φορές άθελά τους μια αρνητική εικόνα για αυτή τη χώρα. Κι όμως η Γερμανία είναι μια θαυμάσια τουριστικά χώρα.

Μια από τις  ομορφότερες πόλεις της είναι και η γραφική Χαϊδελβέργη  (Heidelberg) που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νέκαρ (Neckar) και ανήκει  στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης (Baden-Württemberg).

Στο παρελθόν αποτέλεσε κέντρο του γερμανικού ρομαντισμού, ενώ σήμερα είναι προορισμός με μεγάλη επισκεψιμότητα, χάρη στο άρωμα μεσαιωνικού αέρα που αποπνέει. 

Η παλιά πόλη (Altstadt), το παλάτι, τα μεσαιωνικά κάστρα και οι γέφυρες μπαρόκ με επίκεντρο την πλατείαMarket Square (Marktplatz), θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή όπου κάποτε κατοικούσαν βασιλιάδες και βασίλισσες, ιππότες, μάγισσες και φιλόσοφοι. 

Περπατήστε στο μονοπάτι των φιλοσόφων “Philosophenweg” για να φτάσετε στο πρώτο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε στην Γερμανία το 1386 μ.Χ., αλλά και στους μικρούς ή μεγάλους πεζόδρομους της πόλης, ενώ υπάρχουν δεκάδες επιλογές για καφέ, φαγητό αλλά και να ψωνίσετε.

 

Στο κάστρο και το Παλάτι της Χαϊδελβέργης (Schloss Heidelberg ) μπορείτε να ανεβείτε με τα πόδια αν αντέχετε, ή να πάρετε το τελεφερίκ. H αρχιτεκτονική του είναι ένας συνδυασμός γοτθικού και αναγεννησιακού στυλ. Πρωτοχτίστηκε τον 12ο αιώνα στην πλαγιά του βουνού Hausberg, που αποκαλείται «θρόνος του βασιλιά».

Η θέα της πόλης θα σας κόψει την ανάσα, ενώ μαγευτική είναι η διαδρομή κατεβαίνοντας από το κάστρο προς το κέντρο της πόλης και την Πλατεία του Δημαρχείου. θα μπείτε στον πειρασμό να περάσετε απένταντι στην γέφυρα Karl Theodor και θα συναντήσετε ζευγάρια να περπατάνε χέρι χέρι καθώς θα απολαμβάνετε την βόλτα σας ως την άλλη πλευρά της πόλης. Για τους πιο ρομαντικούς επιβάλλεται κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Neckar!

Επιπλέον μέσα στο κάστρο βρίσκεται και το μεγαλύτερο βαρέλι κρασιού στον κόσμο με χωρητικότητα 221.000 λίτρων. Μια ακόμη επιλογή αν έχετε χρόνο είναι και ο περίπατος στο «Δρόμο των φιλοσόφων» (Philosophers’ Way ή Philosophenweg).

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Χαϊδελβέργη (Heidelberg) Γερμανία

Ταξιδέψαμε τον Αύγουστο του 2020 και μείναμε λίγες ώρες στην πόλη.

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Γερμανία

Aegean Airlines

Η Γερμανία είναι μία (1) ώρα πίσω την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση