Ξέρω ένα καλό ανθοπωλείο. Πάμε εκεί για ποτό;

Που πηγαίνετε συνήθως με την παρέα σας όταν θέλετε να πιείτε ένα ποτό ή να φάτε κάτι; Λογικά σε κάποιο καφέ-μπαρ, ή σε ένα εστιατόριο. Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής Μπουένος Άϊρες και συγκεκριμένα σε μια από τις πιο σικ και πλούσιες γειτονιές της πόλης την Recoleta, λειτουργεί ένα συνηθισμένο ανθοπωλείο με την ονομασία Floreria Atlantico.

Μπορείτε να αγοράσετε τα λουλούδια που σας αρέσουν, να πληρώσετε και να φύγετε. Το περιβάλλον τόσο στη γειτονιά όσο και μέσα στο κατάστημα είναι επίσης απόλυτα ήρεμο, ήσυχο και χωρίς κανένα θόρυβο.

Και η πόρτα ενός ψυγείου ανοίγει!

Αν όμως ανοίξετε μια μεγάλη πόρτα επαγγελματικού ψυγείου  και κατεβείτε στο υπόγειο θα βρεθείτε σε ένα κανονικό μπαρ-εστιατόριο! Είναι σε όλους γνωστό πως ότι είναι απαγορευμένο και κρυφό σε αυτή τη ζωή, συνήθως είναι πιο “γλυκό”… 

Μάλλον αυτό σκέφτηκαν οι ιδιοκτήτες αυτού του χώρου και έτσι γινόταν το αδιαχώρητο μέσα, χωρίς όμως να έχει κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό στη διακόσμηση ή το ύφος. Υπό άλλες συνθήκες, ούτε που θα γινόταν αναφορά για αυτό το κλασσικό μπαρ, ούτε και θα είχε τη σημερινή επιτυχία. Διότι αυτό το μέρος είναι “κρυφό” και θυμίζει την εποχή της ποτοαπαγόρευσης

Η όλη επιτυχία έγκειται στην διάθεση του κρυφού και δήθεν απαγορευμένου, αλλά και της αίσθησης αποκλειστικότητας των πελατών. Δικαίως ή αδίκως συγκαταλέγεται στη λίστα με τα 50 δημοφιλέστερα μπαρ στον κόσμο.

Έμπνευση η ποτοαπαγόρευση…

Λέγεται πως ο τρόπος λειτουργίας του, είναι εμπνευσμένος από τους παράνομους και μη μετανάστες που συνέρρεαν στην Αργεντινή το 19ο αιώνα. Τότε η Αργεντινή ήταν ο δεύτερος προορισμός μετανάστευσης μετά τις ΗΠΑ. 

Στο Floreria Atlantico ήπιαμε μόνο ένα ποτήρι κρασί, αν και φημίζεται για τα κοκτέιλ και τα νόστιμα πιάτα του. Εμείς επιπλέον είδαμε και όμορφο κόσμο, ο οποίος απολάμβανε όμορφες στιγμές στο συγκεκριμένο χώρο.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Ταξίδεψα τον Σεπτέμβριο του 2017

Πραγματικό ανθοπωλείο που είναι ταυτόχρονα και μπαρ-εστιατόριο στο υπόγειο!

Τα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία, περιλαμβάνουν συνήθως επίσκεψη για τους συμμετέχοντες πελάτες, αν ζητήσουν αυτή την ταξιδιωτική εμπειρία.

Cosmorama Travel

Turkish Airlines

Η Αργεντινή είναι έξι (6) ώρες πίσω από την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση