Το μέλλον του τουρισμού θα έχει «εμπειρία»…

 Ο ταξιδιώτης του μέλλοντος δεν θέλει απλά να επισκέπτεται ένα τόπο, να κοιμάται, να γευματίζει, να φωτογραφίζει τα αξιοθέατα και να φεύγει. Επιθυμεί να βιώσει ιδιαίτερες καταστάσεις ανάλογα τα γούστα και ενδιαφέροντά του, θέλει να ζήσει και να απολαύσει μοναδικές εμπειρίες που θα κάνουν τις ταξιδιωτικές του στιγμές μοναδικές και θα τις θυμάται με νοσταλγία μάλλον για πάντα.

 Στην Ελλάδα έχουμε άπειρες προτάσεις ώστε να πουλήσουμε θαυμάσια τον «τουρισμό εμπειρίας» αλλά δυστυχώς ήμαστε ακόμη σε νηπιακό επίπεδο σε σχέση με τις δυνατότητές μας. Στην Αυστραλία αντίθετα όμως έχουν προχωρήσει αρκετά και εμείς είχαμε την τύχη να ζήσουμε εκεί μια εκπληκτική ταξιδιωτική εμπειρία, μέσα σε ένα βιωματικό ελαιοτριβείο και διαμονή σε πολυτελείς σκηνές, επιπέδου ξενοδοχείου 5*!

Olio Bello Lakeside Glamping…

To Olio Bello Lakeside Glamping βρίσκεται στο Cowaramup στην καρδιά της Margaret River στη νοτιοδυτική Αυστραλία, σε απόσταση  260 χιλιομέτρων νότια του Περθ. Αρχικά ξεκίνησε πριν 25 χρόνια να λειτουργεί ως ελαιοτριβείο κάτι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Σε μια έκταση τετρακοσίων (400 ) στρεμμάτων έχουν φυτευτεί και αναπτυχθεί χιλιάδες ελαιόδεντρα από δεκατέσσερις (14) και πλέον ποικιλίες από όλο τον κόσμο. Το αγρόκτημα είναι βιολογικής καλλιέργειας και πολλές φορές βραβευμένο.

Μέχρι εδώ τίποτα το συναρπαστικό. Οι άνθρωποι του Olio Bello όμως αποφάσισαν πως πρέπει να προχωρήσουν ακόμη παραπέρα. Θεώρησαν πως ο τουρισμός αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κρίκο, ο οποίος θα «δέσει» ακόμη περισσότερο τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους με τους πελάτες τους. Όπως μας είπε και ο γενικός διευθυντής του ελαιοτριβείου Brett Roberts στην άψογη ενημέρωση που μας έκανε : « Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίζει ότι προϊόντα παράγουμε, πως το φτιάχνουμε και ότι άλλο είναι χρήσιμο για αυτούς. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την τουριστική ανάπτυξη».

Όταν δε έμαθε πως είμαστε Έλληνες, μας έδειξε με καμάρι την Καλαματιανή ποικιλία ! Έτσι και πριν ένα χρόνο, φτιάχτηκαν μέσα στο κτήμα έξι μπανγκαλόου πολυτέλειας σε στυλ σαφάρι, τα οποία είναι ένα αρχιτεκτονικό μείγμα τέντας και κτιρίου. Έχουν θέα μια μικρή λίμνη, ενώ τα καλύτερα είναι στο εσωτερικό τους. Σχεδόν τα πάντα, σας παραπέμπουν στο κυρίαρχο προϊόν το οποίο είναι η ελιά. Παντού κλαδάκια ελιάς σαν διακόσμηση, σαπούνια και καλλυντικά από λάδι, ένα μπουκαλάκι ελαιόλαδο σαν δώρο καλωσορίσματος, ελιές και άλλα προϊόντα προς πώληση, τόσο μέσα στο δωμάτιο όσο και στο μικρό καλαίσθητο κατάστημα.

Θαυμάσιο το καλάθι που γεμίζει κάθε ημέρα για το πρωινό σας, με ολόκληρο καρβέλι ψωμί, χυμούς, φρέσκα φρούτα, γιαούρτι, γάλα, μούσλι, κέϊκ, φρέσκο καφέ κτλ. Σημασία στη λεπτομέρεια η ύπαρξη φακού και αντικουνουπικού, μαζί με τα άλλα οικιακά σκεύη, αφού βρίσκεστε κυριολεκτικά στη φύση μαζί με τα καγκουρό και τα άλλα ζώα της άγριας Αυστραλιανής υπαίθρου.

Στο Olio Bello επίσης πραγματοποιούνται μέχρι και γάμοι ή άλλες εκδηλώσεις όπως βραδιές θερινού κινηματογράφου κ.α. Για άλλη μια φορά είδαμε μια θαυμάσια συνδυαστική τουριστική-επιχειρηματική-γαστρονομική πρόταση, η οποία άνετα θα μπορούσε να υλοποιηθεί και στη χώρα μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Olio Bello Lakeside Glamping, Περθ Δυτική Αυστραλία

Ταξιδέψαμε τον Ιανουάριο του 2018

Ιδιαίτερα δαπανηρό ταξίδι που θέλει πολλές ημέρες και οπωσδήποτε άνθρωπο να σας φιλοξενήσει και να σας ξεναγήσει

Όταν στην Ελλάδα είναι χειμώνας εκεί είναι καλοκαίρι και το αντίθετο. Πατήστε το εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Cosmorama Travel

Μεγάλη επιλογή μέσω Ευρώπης και Ασίας, τιμές μεταξύ 700-1200 ευρώ

Το Περθ είναι πέντε (5) ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση