Το διεθνές αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης Shangi Airport είναι ένας εκπληκτικός αεροπορικός σταθμός, τόσο από άποψη χρηστικότητας αλλά και με εξαιρετική αισθητική. Σε αυτό το αεροδρόμιο όχι μόνο δεν θα βαρεθείτε όσες ώρες και να  μείνετε μέσα, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί ένα επιπλέον τουριστικό αξιοθέατο της πόλης !

 Είχα την ευκαιρία να δω αυτό το υπέροχο αεροδρόμιο τον Ιανουάριο του 2018, έστω για δυο ώρες, αφού περνούσαμε από εκεί ερχόμενοι από Κουάλα Λουμπούρ με τελικό προορισμό το Περθ της Αυστραλίας.

Το Shangi δεν είναι απλά ένα ακόμη αεροδρόμιο. Είναι μια τεράστια «πολιτεία» σχεδιασμένη και φτιαγμένη  με εξαιρετική αισθητική, αλλά και με απίστευτες παροχές προς τους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών που το χρησιμοποιούν. Εμείς βρεθήκαμε μόνο στο Τέρμιναλ 2 και είδαμε ανθισμένους κήπους, μικρές λίμνες με ψάρια, τραίνα για τη μεταφορά επιβατών στα άλλα τρία τέρμιναλ, χώρους για να παίξουν τα παιδιά και τόσα άλλα που κάνουν το ταξίδι απολαυστικό, ευχάριστο, μα κυρίως εξυπηρετικό.

Στα άλλα τέρμιναλ θα βρείτε πισίνες, κινηματογράφους και γενικά οτιδήποτε χρειάζεται ώστε να φύγετε απόλυτα ευχαριστημένοι από εκεί. Το Changi (IATA: SIN, ICAO: WSSS) είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους συγκοινωνιακούς κόμβους στη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά και ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου σε  επιβάτες αλλά και εμπορεύματα. Βρίσκεται σχετικά κοντά στην πόλη και έτσι αν έχετε κάποιες ώρες μέχρι την επόμενη πτήση, προλαβαίνετε να πραγματοποιήσετε μια σύντομη γνωριμία με τη Σιγκαπούρη.

Το αεροδρόμιο είναι έδρα της Singapore Airlines, Singapore Airlines Cargo, SilkAir, Scoot, Jetstar Asia Airways και η BOC Aviation. Εξυπηρετεί περισσότερες από 100 αεροπορικές εταιρείες που πετούν σε 400 πόλεις σε περίπου 90 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Κάθε εβδομάδα, περίπου 7.200 πτήσεις προσγειώνονται ή αναχωρούν από εκεί ή περίπου ένα κάθε 80 δευτερόλεπτα. Για το 2017  δημοσιεύθηκε πως από το αεροδρόμιο πέρασαν  62.219.573 επιβάτες. Έχει κερδίσει περισσότερα από 557 βραβεία από την ίδρυσή του, συμπεριλαμβανομένων 26 βραβείων “Best Airport” μόνο για το 2017.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Αεροδρόμιο Changi Σιγκαπούρη

Υπερσύγχρονο αεροδρόμιο χρηστικό αλλά και αξιοθέατο.

Ίσως το ομορφότερο και πιο εντυπωσιακό σε όλο τον κόσμο

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Σιγκαπούρη.

Πολλές επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Σιγκαπούρη είναι πέντε (5) ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση