Αν κάνετε διαδικτυακή αναζήτηση για την γραφική πόλη του Κορκ (Cork), είναι σίγουρο πως οι φωτογραφίες θα σας μπερδέψουν λίγο. Κι αυτό γιατί κάποιες από αυτές απεικονίζουν επιπλέον και το παραθαλάσσιο, εξίσου γραφικό και πανέμορφο Κομπ Cobh που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 13 χιλιομέτρων. Αυτό το δημοφιλές λιμάνι ήταν και ο τελευταίος σταθμός επιβίβασης του θρυλικού Τιτανικού πριν βυθιστεί, κάτι που εκμεταλλεύονται ο Ιρλανδοί για να προσελκύσουν τουρίστες.

Αυτοί ακριβώς είναι και οι τρεις βασικοί λόγοι, ώστε να αποφασίσετε την επίσκεψή σας σε αυτή την περιοχή. Και δεν θα το μετανιώσετε λεπτό! Εξάλλου η απόσταση από την πρωτεύουσα Δουβλίνο είναι 220 χιλιόμετρα, την οποία θα διανύσετε σε τρεις ώρες περίπου αν πάρετε το λεωφορείο.

Το Κορκ βρίσκεται στα νότια της Ιρλανδίας και είναι τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα μετά το Δουβλίνο. Δεν θα λέγαμε πως είναι ιδιαίτερα μεγάλη πόλη αφού έχει πληθυσμό κοντά στους 125.000 κατοίκους. Έτσι μπορείτε να την ανακαλύψετε πολύ άνετα και χωρίς να χαθείτε, περπατώντας σε γραφικά στενοσόκακα και βλέποντας κτίσματα γεωργιανής αρχιτεκτονικής.

Ο ποταμός Λη (Lee) χωρίζει την πόλη σε δύο τμήματα, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες ή πεζογέφυρες από τις οποίες μπορείτε να πάρετε ωραίες φωτογραφικές λήψεις ειδικά προς χαρακτηριστικά πολύχρωμα σπίτι της περιοχής Popes Quay. Όλη η εμπορική κίνηση και η καρδιά του Κορκ είναι στο «νησί» που δημιουργεί ο ποταμός Λη όταν χωρίζεται με έναν παραπόταμο και ξαναενώνεται. Αν σας αρέσει η γαστρονομία επισκεφτείτε επίσης και την κλειστή αγορά English market η οποία λειτουργεί από το 18ο αιώνα.

Η πόλη είναι φημισμένη για τη ζωντάνια της λόγω των φοιτητών αλλά και τα πολλά ζυθοποιεία, με πιο γνωστό αυτό της μπύρας Murphy’s Irish Stout. To 2005, ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, όντας η μικρότερη πόλη στην οποία έχει ποτέ απονεμηθεί η διάκριση αυτή.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Κορκ (Cork), Ιρλανδία

Ταξίδεψα τέλος Αυγούστου 2020

Γραφική πόλη ιδανική για διαμονή 1-2 ημερών με συνδυαστική εκδρομή, στο κοντινό Κομπ (Cobh)

Επισκεφτείτε επιπλέον το Μουσείο Τιτανικού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα

Aegean Airlines

Η Ιρλανδία είναι δύο (2) ώρες πίσω από την Ελλάδα

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού. Προτιμήστε άνοιξη - καλοκαίρι

Αφήστε μια απάντηση