Η πόλη του Πόρτο είναι ένας σχετικά άγνωστος, αλλά τόσο υπέροχος ταξιδιωτικός προορισμός, τον οποίο κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλετε οπωσδήποτε στην εκδρομική σας ατζέντα.

Λάβετε υπόψη επίσης κάτι πολύ σημαντικό: Το Πόρτο -αν και τουριστική πόλη- είναι ένα από τα φθηνότερα και προσιτά οικονομικά μέρη σε όλα τα επίπεδα, όπως διαμονή, φαγητό κ.α ειδικά για τους Έλληνες ταξιδιώτες. Για την πρόσβασή σας υπάρχει πτήση ( μέχρι τώρα) της Ryanair μέσω Μπέργκαμο, με Aegean μέσω Αθηνών και Λισαβόνα, αλλά και με πολλές άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Ένα από τα δημοφιλέστερα μέρη που επισκέπτονται οι ταξιδιώτες αλλά το αγαπούν και οι ντόπιοι, είναι η περιοχή κάτω από τη γέφυρα Luis I στις όχθες του ποταμού Δούρου. Η σιδερένια γέφυρα Luis I κατασκευάστηκε το 1885. Δεν βρίσκεται μακριά από το κέντρο της πόλης  και θα προσεγγίσετε την περιοχή με τα πόδια.

Όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις δυο απέναντι όχθες και έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Στη μια πλευρά, η Cais Da Ribeira μια περιοχή ιδιαίτερα γραφική με πολύ χρώμα στα παλιά σπίτια ( θυμίζει Μπέργκεν Νορβηγίας), ιδανική για περίπατο μπροστά στις όχθες του ποταμού, με στενούς μεσαιωνικούς δρόμους, μικρές πλατείες, αλλά και αρκετά καταστήματα για καφέ ή φαγητό.

Οι Πορτογάλοι έξυπνα και όμορφα προβάλουν, προωθούν και στο τέλος πωλούν το περίφημο και παγκοσμίως γνωστό κόκκινο κρασί τους το περίφημο Porto, με τιμές που ξεκινούν από τα 2,5 ευρώ για δυο γουλιές κρασί. Είδαμε πολλούς τουρίστες να επιδιώκουν να το βιώσουν σαν ταξιδιωτική εμπειρία, το ζήσαμε κι εμείς. Και μας άρεσε πολύ ! Σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλάρωσης, περιποιημένο, γραφικό, με μια υπέροχη λιακάδα που σε έκανε να ξαπλώνεις ανέμελα ή να παραγγέλνεις εκστασιασμένος κι άλλο ποτήρι Porto. Φυσικά το βράδυ η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή.

 Στην απέναντι πλευρά βρίσκεται το Cais de Gaia, ένα ακόμη τουριστικό σημείο και απέναντι από την πόλη του Πόρτο. Η αναμόρφωση αυτής της πρώην εμπορικής περιοχής ξεκίνησε το 2000 και ολοκληρώθηκε τρία χρόνια αργότερα. Εκεί βρίσκονται τα περισσότερα παλιά οινοποιεία, ανοιχτά στον κόσμο για οινογνωσίες, αλλά και διάφορες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ένα τελεφερίκ θα σας προσφέρει μια ακόμη άποψη του Πόρτο, ενώ από πάνω ή από κάτω θα δείτε και τις χαρακτηριστικές βάρκες μεταφοράς κυρίως βαρελιών κρασιού τις barcos rabelos.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Πόρτο, Πορτογαλία

Ταξιδέψαμε στην πόλη αυτή μαζί με τη Λισαβόνα τον Ιανουάριο του 2017

Προορισμός έκπληξη που θα τον λατρέψετε από την πρώτη στιγμή. Πολύ οικονομικός και προσιτός για τα Ελληνικά πορτοφόλια.

Cosmorama Travel

Ryanair, Aegean Airlines

Η Πορτογαλία είναι δύο (2) ώρες πίσω από την Ελλάδα.

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση