Ήταν Ιανουάριος του 2018 και πραγματοποιούσαμε ένα μεγάλο ταξίδι με τελικό προορισμό την Αυστραλία. Πριν όμως είχαμε κάνει μια στάση στην Ιορδανία, ενώ θα αφιερώναμε και κάποιες ημέρες στην Ταϊλάνδη.

Η πρωτεύουσα της χώρας, η πολύβουη και χαοτική Bangkok είναι ένα ατελείωτο μεγάλο παζάρι. Σε όποιο δρόμο, πεζοδρόμιο, γωνία, πλατεία κι αν περπατήσετε, σίγουρα θα συναντήσετε κάποιον να σας πουλά κάτι. Από δεκάδες είδη φαγητών, λαχανικών, χυμών και φρούτων μέχρι ηλεκτρονικά, παιχνίδια, σουβενίρ και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί το μυαλό σας.

 Κατά τη διάρκεια της ημέρας όμως, η ζέστη και η υγρασία είναι αφόρητες, κάτω από τον καυτό ήλιο. Έτσι οι ντόπιοι έχουν επινοήσει τις νυχτερινές αγορές ή night markets για τους ομιλούντες την αγγλική.

Μια από τις τεράστιες και ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές που αξίζει να επισκεφτείτε, αν κάποτε βρεθείτε την πόλη, είναι η και νυχτερινή αγορά με την ονομασία «Neon Night Market» η οποία βρίσκεται στην περιοχή Pratunam και σχετικά κοντά στο κέντρο της πόλης.

Αυτή η αγορά θα σας «δροσίσει» αρκετά σε περίπτωση που θέλετε να ψωνίσετε, αφού λειτουργεί μέχρι αργά τη νύχτα ( κανονικά κλείνει στις 12:00) όλη την εβδομάδα εκτός Δευτέρας.

Μπορείτε να βρείτε τα πάντα σε αρκετά χαμηλές τιμές, ενώ υπάρχει μεγάλο κομμάτι της αγοράς που απευθύνεται σε όσους θέλουν να φάνε ή να πιουν κάτι. Επιπλέον πραγματοποιούνται μουσικές παραστάσεις, συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις.

Η ποικιλία που θα βρείτε τόσο στα διάφορα είδη, όσο και στο φαγητό είναι τεράστια και με αρκετά καλή ποιότητα. Επιπλέον για τους μικρούς φίλους, υπάρχει δυνατότητα έναντι ελάχιστου ποσού, να αγοράσουν τροφή και να ταίσουν μικρά ζώα όπως κουνέλια, χελώνες, κατσικάκια κ.α.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ταϊλάνδη, Pratunam night market

Επισκεφτήκαμε την πρωτεύουσα Μπανγκόκ και την Πατάγια τον Ιανουάριο του 2018

Eμπειρία για ταξιδιώτες που τους αρέσουν οι υπαίθριες αγορές και γενικά το shopping.

Cosmorama Travel

Πολλές επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Ταϊλάνδη είναι τέσσερις (4) ώρες μπροστά από την Ελλάδα.

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση