Η Λισαβόνα είναι μια πόλη με εξαιρετικό ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα. Στην ατμόσφαιρά της εκπέμπεται  μια γοητεία που συνυπάρχει αρμονικά το ένδοξο αυτοκρατορικό της παρελθόν με τη σύγχρονη και μοντέρνα εκδοχή της.

 Τη Λισαβόνα πρέπει να την περπατήσεις και να χαθείς στα στενά της. Μόνο έτσι θα την ανακαλύψεις και θα ξυπνήσει η γλυκιά νοσταλγία μιας άλλης εποχής. Παράλληλα όμως είναι και λίγο δύσκολο αν αποφασίσει να το κάνει κάποιος αυτό. Διότι είναι χτισμένη πάνω σε λόφους με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες ανηφόρες ή κατηφόρες. 

 Μια καλή λύση είναι η χρήση του περίφημου τραμ (Rede de eléctricos de Lisboa ) που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1873, ενώ το 1901 έγινε ηλεκτρικό. Οι ντόπιοι το χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις και οι τουρίστες για να βιώσουν μια ακόμη ταξιδιωτική εμπειρία. Το τραμ  στη Λισαβόνα -αλλά και το Πόρτο-, επιπλέον “πουλιέται” σε κάθε του μορφή στους τουρίστες. Σε ζωγραφικούς πίνακες, μινιατούρες, παιχνίδια κ.α.

 Στη Λισαβόνα κυκλοφορούν τόσο παραδοσιακά και παλιάς κοπής τραμ  (κίτρινα και κόκκινα), αλλά και τραμ τελευταίας τεχνολογίας. Επιπλέον σε κάποια σημεία της πόλης υπάρχουν και τραμ-τελεφερίκ που απλά ανεβοκατεβαίνουν από το ένα σημείο στο άλλο. 

 Η δημοφιλέστερη τουριστική γραμμή για να δείτε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι η  Νο 28 (Graca 28). Με αφετηρία την πλατεία Martim Moniz τερματίζει στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου. Πρόβλημα ωστόσο αποτελούν συχνά οι μεγάλες ουρές από τουρίστες οι οποίοι περιμένουν στις διάφορες στάσεις, αλλά και οι πορτοφολάδες που εκμεταλλεύονται το συνωστισμό.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ταξιδέψαμε στην πρωτεύουσα αλλά και το Πόρτο τον Ιανουάριο του 2017

Προορισμός έκπληξη που θα τον λατρέψετε από την πρώτη στιγμή. Πολύ οικονομικός και προσιτός για τα Ελληνικά πορτοφόλια.

Cosmorama Travel

Aegean Airlines

Η Πορτογαλία είναι δύο (2) ώρες πίσω από την Ελλάδα.

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση