Μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα μου μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό, αφορά τις Μαλδίβες. Αν και λατρεύω και διδάσκομαι από τα «μοναχικά ταξίδια», αυτή τη φορά αναθεώρησα πολλά, κυρίως λόγω των στιγμών που μοιράστηκα με την υπέροχη παρέα μου.

Είναι Μάιος του 2015 και πραγματοποιούμε εκπαιδευτικό ταξίδι ( fam trip) στις Μαλδίβες σε διοργάνωση του γραφείου Exotic Tours που ειδικεύεται σε τέτοιους προορισμούς.

Υπάρχουν αναρίθμητα νησάκια-resort, με εντελώς ξεχωριστό ύφος και παροχές το καθένα, που απευθύνεται σε διαφορετικό προφίλ πελάτη. Άλλα πιο κοσμικά και άλλα με απόλυτη απομόνωση και χαλάρωση, αλλά πάντα μέσα στον ” ξενοδοχειακό πολιτισμό”, ο οποίος είναι υψηλού επιπέδου.

Κάθε ημέρα αλλάζουμε νησί και ο τελευταίος μας σταθμός είναι το απομακρυσμένο θέρετρο Medhufushi Island Resort. Βρίσκεται στην ατόλη Meemu και κοντά στο νησί Muli στο οποίο κατοικούν αυτόχθονες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα στην πλειοψηφία τους. Ατόλη είναι κατηγορία κοραλλιογενών νησιών, τα οποία έχουν δακτυλιοειδές σχήμα και βρίσκονται σε τροπικές θάλασσες.

Το «δώρο-έκπληξη»

Οι ευγενέστατοι άνθρωποι του Medhufushi, προτείνουν να μας κάνουν ένα «δώρο-έκπληξη». Θέλουν να ζήσουμε κάτι πρωτόγνωρο, διαφορετικό ίσως και “ακραίο”. Θα μας προσφέρουν μια ημερήσια μίνι κρουαζιέρα. 

Μόνο που ο προορισμός μας είναι ένα κομμάτι άμμου στον ωκεανό, που δεν το λες καν νησί! Με 3-4 κοκοφοίνικες, κάποιους θάμνους και το απέραντο γαλάζιο γύρω-γύρω. Υπολογίστε έκταση όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου περίπου. Για λίγες ώρες θα ζήσουμε μόνοι κι έρημοι σαν ναυαγοί, σαν Ροβινσώνες. Θα ξεφύγουμε σε μια άλλη διάσταση, θα ξεχάσουμε εντελώς έγνοιες, προβλήματα, άγχη. Το όνομα του συμπλέγματος με τις αμμώδεις νησίδες “Virgin Island”.

Με το ξεκίνημα μας πρόσφεραν πετσέτες, νερά, αλλά και καταδυτικό εξοπλισμό με μάσκες, πέδιλα κ.α., ενώ ταυτόχρονα οι συνοδοί δίνουν κυριολεκτικά την ψυχή τους ώστε να μας κάνουν να περάσουμε καλά. Πλησιάζοντας τα “Virgin Island”  βρισκόμαστε κυριολεκτικά στο πουθενά και πλέον πραγματικά “χαμένοι στον ωκεανό”!

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία ξεκινά… Νιώθουμε σαν παιδάκια μπροστά στο βάζο με το γλυκό, που απλά δεν θα ξέρει τι να πρωτοκάνει. Να βουτήξει στα καταγάλανα νερά; Να βγάλει φωτογραφίες και να τις δείχνει αργότερα στους φίλους για να ζηλεύουν; Να τσιρίξουν από ευτυχία για αυτά που ζουν; Να αράξουν ανέμελοι στην αμμουδιά όπως ο Τόμ Χανκς στο “Ναυαγό”; Τελικά κάνουμε λίγο από όλα, παρακαλώντας να σταματήσει ο χρόνος και να χορτάσουμε αυτό που βιώνουμε.

Έστω για λίγες ώρες, έχουμε “σβήσει” και απομονώσει τα πάντα από την άλλη ζωή μας. Οτιδήποτε έχει σχέση με τον πολιτισμό και τον υπόλοιπο κόσμο. Χωρίς ρεύμα και δυνατότητα επικοινωνίας. Με μόνο λίγες προμήθειες που έφεραν οι άνθρωποι του ξενοδοχείου. Είναι λίγο τρομακτικό αλλά τόσο γοητευτικό που γύρω μας υπάρχει μόνο θάλασσα και εμείς πάνω σε λίγες εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα άμμου. Μια θάλασσα απέραντη, ενώ το κοντινότερο σημείο πολιτισμού είναι τουλάχιστον μία ώρα απόσταση με το πλοιάριο. Βιώνουμε μοναδικές στιγμές, απολαμβάνουμε στιγμές αλλά και συζητάμε μεταξύ μας πολύ. Το μέρος αυτό και η αύρα του, μας κάνουν εκμυστηρευτούμε και να μοιραστούμε ο ένας στον άλλο, όχι μόνο απόψεις, μα κυρίως συναισθήματα. Πολύ προσωπικά, κρυφά και βαθιά κρυμμένα για τους πολλούς. Εκεί νιώσαμε πως “δεθήκαμε” σαν φίλοι και συνεργάτες ακόμη πιο πολύ… Χαμένοι σε ένα ερημικό νησί στον Ινδικό ωκεανό.

 Επιστρέφοντας στη βάση μας αφού είχε ήδη νυχτώσει, νιώθαμε γεμάτοι, γαλήνιοι, γλυκά κουρασμένοι. Το ζήσαμε κι αυτό….

Πάμε για άλλα..

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Μαλδίβες

Ταξίδεψα τον Μάϊο του 2015

Σύμπλεγμα νησιών για χαλάρωση-ξεκούραση

Συνδυάστε ένα ταξίδι στις Μαλδίβες μαζί με Σρι Λάνκα

Exotic Tours

Turkish Airlines

Οι Μαλδίβες είναι δύο (2) ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση