Αφιέρωμα Αυστραλία
  

 Δεν έχουν τελειωμό οι τραγικές ειδήσεις και εικόνες που μας έρχονται συνεχώς από την Αυστραλία. Οι φονικές πυρκαγιές που ξεκίνησαν εδώ και μήνες και δυστυχώς θα συνεχιστούν για αρκετό ακόμη διάστημα αφού εκεί τώρα είναι καλοκαίρι, αφανίζουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Μπορεί η Αυστραλία να είναι αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από εμάς, αλλά οι σκέψεις μας και η καρδιά μας βρίσκεται νοητά εκεί. Αφενός γιατί αποτελεί σημαντικό κομμάτι του πλανήτη μας που οι «πληγές του» θα επηρεάσουν τις κλιματολογικές συνθήκες ακόμη κι εδώ στο μέλλον, αφετέρου στην Αυστραλία ζουν και δημιουργούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Ακριβώς πριν δύο χρόνια τέτοιες ημέρες, πραγματοποιήσαμε ένα μεγάλο ταξίδι στην Αυστραλία επισκεπτόμενοι το Περθ στα δυτικά αλλά και το Σίδνεϊ, Μελβούρνη και την πρωτεύουσα Καμπέρα στη νοτιοανατολική πλευρά της χώρας. 

 

Ξεκινάμε το αφιέρωμά μας με τη Μελβούρνη!

 Από όσες πόλεις έχουμε επισκεφτεί στον κόσμο, η Μελβούρνη πρέπει να είναι μια πιο ζωντανές και «ανοιχτόμυαλες» σε όλα τα επίπεδα. Είναι η πρωτεύουσα της Πολιτείας της Βικτώρια και δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Αυστραλίας μετά το Σίδνεϊ, με πληθυσμό κοντά στα πέντε εκατομμύρια κατοίκους. Αν και είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη με ουρανοξύστες, μεγάλες λεωφόρους και γέφυρες, τεράστια επιχειρηματικά τετράγωνα κτλ, παρόλα αυτά η πόλη είναι ιδιαίτερα φιλική σε ντόπιους και τουρίστες. 
 
 Πλούσιο και το αρχιτεκτονικό σύνολο οικοδομημάτων κυρίως από Βικτωριανό ρυθμό, ενώ σήμα κατατεθέν είναι και το ιστορικό τραμ, το οποίο διασχίζει τους περισσότερους δρόμους στο κέντρο της πόλης. Χαρακτηριστικοί επίσης και οι δεκάδες στενοί πεζόδρομοι στο ιστορικό κέντρο για να ψώνια, φαγητό κτλ Μια πόλη πραγματικά ανοιχτή σε όλους και φιλική στους ανθρώπους που ζουν εκεί ή την επισκέπτονται. Προσφέρει απλόχερα τα πάντα και για όλα τα γούστα με σεβασμό προς τον άνθρωπο.
 
 Η Μελβούρνη είναι γνωστή ως μία από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες τέχνης και πολιτισμού του κόσμου. Κάποιοι λένε χαριτολογώντας, πως η Μελβούρνη είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας (εκτός Ελλάδας), αφού ο πληθυσμός των Ελλήνων φτάνει περίπου τους 350.000, ενώ άλλοι εκτιμούν πως το νούμερο είναι μεγαλύτερο.
 
 Στο επόμενο: Οι Ελληνικές γειτονιές της Μελβούρνης!

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Αυστραλία, Μελβούρνη

Ταξιδέψαμε Ιανουάριο 2018

Ιδιαίτερα δαπανηρό ταξίδι που θέλει πολλές ημέρες και οπωσδήποτε άνθρωπο να σας φιλοξενήσει και να σας ξεναγήσει

Όταν στην Ελλάδα είναι χειμώνας εκεί είναι καλοκαίρι και το αντίθετο

Cosmorama Travel

Μεγάλη επιλογή μέσω Ευρώπης και Ασίας, τιμές μεταξύ 700-1200 ευρώ

Η Μελβούρνη είναι εννέα (9) ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση