Αν υπάρχει μια αυθεντική και αντιπροσωπευτική εικόνα από το Βιετνάμ, σίγουρα αυτή θα προέρχεται από την περιοχή της επαρχία Ninh Binh και το  Tam Coc – Bich Dong. Θεωρείται ίσως ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός του βορείου Βιετνάμ, ενώ μέρος της περιοχής αποτελεί Μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Εκεί βρίσκεται και η αρχαία πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Χόα Λου, η οποία ονομάζεται και «ο χερσαίος κόλπος Ha Long». Με αφετηρία το χωριό Tam Cốc και την κοιλάδα Thung Nang, θα απολαύσετε μια μοναδική βαρκάδα διάρκειας περίπου δύο ωρών, πλέοντας σε γαλήνια νερά και ανάμεσα σε ένα καταπράσινο και παρθένο τροπικό τοπίο. Οι βαρκάρηδες μπορεί να είναι από μικρά παιδιά μέχρι γιαγιάδες, με την ιδιαιτερότητα να «τραβάνε κουπί» με τα πόδια !

Η κοιλάδα Thung Nang είναι στη μέση ορεινών βραχώδων σχηματισμών, οι οποίοι είναι καλυμμένοι από δεκάδες είδη δέντρων και φυτών και με πολλές κρυφές γοητευτικές γωνιές που αξίζει να ανακαλύψετε. Αυτή η ιδιαίτερη κρουαζιέρα περιλαμβάνει επιπλέον διέλευση μέσα από σπήλαια και ορυζώνες, οι οποίοι την περίοδο που κιτρινίζουν παρουσιάζουν ένα απίστευτο θέαμα.

Αν πάλι κατά τη διάρκεια της βόλτας σας πεινάσετε, διψάσετε ή θέλετε και πάλι να ψωνίσετε, υπάρχουν στη διάθεσή σας πλανόδιοι πωλητές στη μέση της διαδρομής, πάνω σε βάρκες οι οποίοι θα σας προσφέρουν από φρέσκα φρούτα, σνακ και χυμούς, μέχρι σουβενίρ. Η απόσταση από την πρωτεύουσα Ανόι είναι περίπου στα εκατό χιλιόμετρα, τα οποία θα διανύσετε σε δύο ώρες περίπου.

Τα Ελληνικά αλλά και τα ξένα ταξιδιωτικά γραφεία, αφιερώνουν μια ολόκληρη ημέρα πραγματοποιώντας μια εκδρομή σε αυτή την εκπληκτικής ομορφιάς περιοχή, η οποία ξετρελαίνει ακόμη και τον πιο δύσπιστο και απαιτητικό ταξιδιώτη.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Βιετνάμ

Tam Coc - Bich Dong. Η πλησιέστερη πόλη είναι το Ninh Binh.

Μια υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε. Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε μια ολόκληρη ημέρα, μαζί με τις μετακινήσεις από και προς Ανόι. Η βαρκάδα διαρκεί περίπου δύο (2) ώρες.

Cosmorama Travel

Πετάξαμε με Turkish Airlines

Το Βιετνάμ είναι τέσσερις (4) ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση