Κείμενo-φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης

Για τη Βόρεια Εύβοια και την Αιδηψό έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε παλαιότερα άρθρα. Τα ιαματικά νερά της είναι γνωστό πως προσφέρουν μοναδικές στιγμές ευεξίας, αναζωογόνησης και χαλάρωσης στον επισκέπτη.

Εδώ θα καταπολεμήσετε το στρες, θα ανανεωθείτε, θα ανακτήσετε την πνευματική σας διαύγεια και θα φύγετε με μία μοναδική αίσθηση ευεξίας. Στη διάσημη λουτρόπολη της Εύβοιας σας περιμένουν πάνω από 80 ιαματικές πηγές και ένα υπέροχο τοπίο πλούσιας βλάστησης που συναντά τη γαλαζοπράσινη θάλασσα.

Σε SPA, δημόσια αλλά και ιδιωτικά, υδροθεραπευτήρια, πισίνες ξενοδοχείων, χιλιάδες άνθρωποι χαλαρώνουν αλλά βρίσκουν και ανακούφιση από παθήσεις. Θαλάσσια και ιαματικά νερά, δινόλουτρα, ποσιθεραπεία, λασπόλουτρα, κολύμπι στη θάλασσα όπου καταλήγουν οι πηγές. Ό,τι και αν επιλέξετε, στην Αιδηψό θα αναγεννηθείτε.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια τα ιαματικά μπάνια σηματοδοτούσαν την έναρξη της τρίτης ηλικίας. Σήμερα αυτό έχει αλλάξει και οι νεότεροι αναζητούν στις αναζωογονητικές τους ιδιότητες σωματική και ψυχική ισορροπία για μια πιο θετική προσέγγιση της ζωής.

Οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού είναι γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από τον 4ο π.Χ. αιώνα. Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς και φιλόσοφοι, όπως ο Αριστοτέλης, ο Στράβων και ο Πλούταρχος αναφέρονται σ’ αυτές. Στην Αιδηψό το ιαματικό νερό αναβλύζει από φυσικές πηγές και από βάθος έως και 3.000μ σε θερμοκρασίες 75-85οC.

Μπροστά από το εμβληματικό ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel, έχετε τη δυνατότητα να μπείτε σε μικρές φυσικές «πισίνες» όπου δίπλα αναβλύζει ιαματικό νερό. Προσοχή όμως γιατί είναι αρκετά ζεστό ως καυτό!

Ιδιότητες του Ιαματικού Νερού των Πηγών Αιδηψού

Ο φυσικός ιαματικός πόρος των λουτρών προέρχεται από πέντε πηγές.

Το νερό των πηγών ενδείκνυται για:

Νοσήματα μυοσκελετικού συστήματος

Νοσήματα νευρικού συστήματος

Γυναικολογικές παθήσεις

Ενδοκρινολογικές παθήσεις

Δερματικές παθήσεις

Αγγειοπάθειες

Το νερό των πηγών αντενδείκνυται για συστηματικά, μεταδοτικά και κακοήθη νοσήματα, ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Αιδηψός, Βόρεια Εύβοια

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ Γέροντος αλλά και το ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι.

Η απόσταση από Αθήνα (μέσω Αρκίτσας) και Θεσσαλονίκη (μέσω Γλύφας) είναι 165 χλμ και 270 χλμ αντίστοιχα

Απευθυνθείτε στο Σύλλογο Ξενοδόχων Λουτρών Αιδηψού ή στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα. ( Πατήστε εικονίδιο για λινκ)

Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι της Αθήνας (Ελ. Βενιζέλος)

Πατήστε στο εικονίδιο για onine πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση