Στη Χριστουγεννιάτικη αγορά Breitscheidplatz στο Βερολίνο!

Το παγωμένο Βερολίνο λάμπει την περίοδο των εορτών.  Υπάρχουν συνολικά περίπου εξήντα (60) Χριστουγεννιάτικες αγορές για να περιπλανηθείτε και να απολαύσετε αυτή την ιστορική πόλη. Πήγαμε στο Βερολίνο το Δεκέμβριο του 2017 και μια από αυτές που επισκεφτήκαμε ήταν η Breitscheidplatz.

Πλατεία Breitscheidplatz

Η Breitscheidplatz είναι μια από τις κεντρικότερες πλατείες του Βερολίνου, η οποία μαζί με την δημοφιλή εμπορική λεωφόρο Kurfurstendamm σηματοδοτούσαν το κέντρο του πρώην Δυτικού Βερολίνου. Bρίσκεται στην περιοχή Charlottenburg κοντά στην νοτιοδυτική άκρη του πάρκου Tiergarten και το ζωολογικό κήπο.

 Δεν θα λέγαμε πως έχει κάποιο ιδιαίτερο χρώμα, ύφος και  ομορφιά, ενώ στο κέντρο της βρίσκεται ο Προτεσταντικός Ναός του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου (Kaiser Wilhelm Memorial Church, ) γνωστός και ως Gedächtniskirche. Σε αυτή την πλατεία υπάρχει μια από τις δεκάδες Χριστουγεννιάτικες παραδοσιακές αγορές της πόλης, όχι η μεγαλύτερη ούτε και η πιο εντυπωσιακή. Στις 19 Δεκεμβρίου 2016, σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση όταν φορτηγό έπεσε σε συγκεντρωμένο πλήθος σκοτώνοντας δώδεκα ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Βρεθήκαμε σε αυτό το σημείο ένα χρόνο μετά  και διαπιστώσαμε πως το κλίμα ήταν μεν γιορτινό, αλλά πιο υποτονικό σε σύγκριση με τις άλλες Χριστουγεννιάτικες αγορές που επισκεφτήκαμε. Η παρουσία της αστυνομίας έντονη με πεζές περιπολίες και οχήματα ασφαλείας σε κάθε γωνία, ενώ γύρω-γύρω τοποθετήθηκαν προστατευτικά τοιχία.

Οτιδήποτε κι αν αγοράσετε, από λουκάνικα μέχρι γλυκίσματα, κρέπες, βάφλες, ζεστό κόκκινο κρασί Glühwein  κ.α. υπολογίστε να δώσετε 4-5 ευρώ για κάθε κομμάτι ή ποτήρι. Αν κρυώσετε και θέλετε να χαλαρώσετε σε ένα ζεστό και πολυτελές περιβάλλον, ακριβώς δίπλα στην εκκλησία βρίσκεται το Motel One Berlin-Upper West όπου από το 10ο όροφο θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε μέρος της πόλης από ψηλά, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί σε λογικές τιμές.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Πλατεία Breitscheidplatz

Βρίσκεται στο κέντρο του Βερολίνου, μια πόλη ιδανική για επίσκεψη τόσο την περίοδο του καλοκαιριού, όσο και τα Χριστούγεννα.

Ταξιδέψαμε το Δεκέμβριο του 2017 και μείναμε τρεις (3) ημέρες.

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Γερμανία

Ryanair

Η Γερμανία είναι μία (1) ώρα πίσω την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση