Το γραφικό Ταλίν είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας με πληθυσμό κοντά στους 430.000 κατοίκους, τοποθετημένο στη βόρεια ακτογραμμή της χώρας στις ακτές του Κόλπου της Φινλανδίας.

 Θα λέγαμε πως βρίσκεται σχετικά κοντά με το Ελσίνκι ( μία ώρα περίπου με το φέρυ) αλλά και την Αγία Πετρούπολη (350 χλμ). Λόγω της γεωγραφικής του θέσης, το Ταλίν υπήρξε εμπορικό κέντρο και προορισμός, καθώς και τόπος-πέρασμα διάφορων λαών, πράγμα που εξηγεί την ανάπτυξη του κέντρου του και την ποικιλία των μνημείων του.

Όπως οι περισσότερες κεντροευρωπαϊκές πόλεις που τουριστικά «πουλάνε» τις λεγόμενες Παλιές πόλεις τους, έτσι συμβαίνει και στο Ταλίν. Μεσαιωνικό στυλ, με λιθόστρωτα στενά δρομάκια, γραφικά και καλοδιατηρημένα σπίτια, καλοστημένα καταστήματα για φαγητό, καφέ, ποτό, σουβενίρ κ.α., άφθονα λουλούδια τα καλοκαίρια, ενώ πάντα υπάρχει κάποια μεγάλη ή μικρή πλατεία, με ένα μεγάλο ναό.

 Σχεδόν όλοι οι τουρίστες θα την επισκεφτούν τόσο την ημέρα, όπου στην κεντρική πλατεία (Town hall Square ή Raekoja plats) συνήθως πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, ενώ όταν πέφτει το σκοτάδι στα στενάκια, το κλίμα στην ατμόσφαιρα μετατρέπεται σε άκρως ρομαντικό, μυστηριώδες σχεδόν αισθησιακό.

Η Παλιά Πόλη του Ταλίν θεωρείται μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις στην Ευρώπη, ενώ είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Ανηφορίστε επίσης στο λόφο Τουμπέα (Toompea) για να απολαύσετε την πανοραμική άποψη της πόλης.

Οι άνθρωποι που συναντήσαμε στην Εσθονία και το Ταλίν, ήταν αρκετά χαμογελαστοί, ευγενικοί  και φιλικοί. Αν και «βόρειοι» και κατά συνέπεια πιο κρύοι από εμάς τους μεσόγειους, παρόλα αυτά μας κέρδισαν με τη γλυκιά, σεμνή και κάποιος φορές ντροπαλή συμπεριφορά τους.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ταλίν, Εσθονία

Παλιά παραδοσιακή πόλη

Στο Ταλίν και άλλες Βαλτικές χώρες ταξιδέψαμε το Αύγουστο του 2017 και μείναμε δύο νύχτες.

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Mouzenidis Travel

Λίγες επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Εσθονία έχει ίδια ώρα με την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση