Το Δέλτα του Μεκόνγκ, είναι μια τεράστια περιοχή έκτασης σαράντα χιλιάδων τ.χλμ. περιλαμβάνοντας το μεγάλο ομώνυμο «Ποτάμι των Εννέα Δράκων». Βρίσκεται στο νότιο Βιετνάμ και σχετικά κοντά στην πρώην πρωτεύουσα της χώρας Χο Τσι Μιν ( πρώην Σαϊγκόν). 

Για τη μετάβασή σας από την πόλη θα χρειαστείτε περίπου δύο ώρες, ανάλογα το σημείο που βρίσκεται το ξενοδοχείο σας. Η περιοχή περιλαμβάνει δώδεκα (12) επαρχίες με πληθυσμό κοντά στα δεκαεπτά (17) εκατομμύρια κατοίκους. Μεγάλες εκτάσεις του Δέλτα καλύπτονται από νερό, το οποίο αυξομειώνεται ανάλογα τη χρονική περίοδο και τις βροχοπτώσεις.
 
Δίκαια αυτή η ενδιαφέρουσα περιοχή έχει ονομαστεί και ως “βιολογικός θησαυρός”, λόγω της τεράστιας ποικιλίας στη χλωρίδα και πανίδα της. Εκεί ζουν πάνω από χίλια είδη ζώων και ψαριών αλλά και αμέτρητα είδη φυτών και δέντρων. Σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες που θα επισκεφτούν το Βιετνάμ, θα αφιερώσουν με οργανωμένα τουρ μια ημέρα στην εξερεύνηση και ανακάλυψη αυτής της περιοχής. Το σίγουρο είναι πως σε μια μόνο ημέρα, θα ζήσετε ποικίλες και διαφορετικές εμπειρίες. 

Η οδική μετάβαση γίνεται μέσω του εθνικού δρόμου, απολαμβάνοντας τις πανέμορφες καταπράσινες φυτείες ρυζιού. Η συνέχεια έχει επιβίβαση σε παραδοσιακό ξύλινο πλοιάριο, το οποίο που θα σας μεταφέρει στα μικρά νησάκια. 

Οι ευγενικοί ντόπιοι βαρκάρηδες, θα κόψουν για εσάς φρέσκιες καρύδες και θα προσφέρουν το δροσιστικό και δυναμωτικό χυμό τους. Αργότερα θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε (εκ του ασφαλούς) κροκόδειλους και να παίξετε μαζί τους, να αγοράσετε διάφορα παραδοσιακά προϊόντα από τοπικούς μικροπωλητές, αλλά και να δείτε την αυθεντική ζωή και καθημερινότητα των Βιετναμέζων αγροτών.

 Προς τιμήν σας θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και θα γευτείτε τροπικά φρούτα. Στη συνέχεια θα ανεβείτε σε μικρές πιρόγες όπου μέσω των καναλιών θα βιώσετε μια μοναδική χαλαρωτική βόλτα σε ένα περιβάλλον που σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί. 

Για την επιστροφή σας θα σας περιμένουν μικρά παραδοσιακά κάρα για να συμπληρωθεί μια ακόμη μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Δέλτα Μεκόνγκ Βιετνάμ

Ταξιδέψαμε τον Οκτώβριο του 2019

Ταξίδι ζωής!

Καιρός υγρός και ζεστός. Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Cosmorama Travel

Turkish Airlines

Το Βιετνάμ είναι τέσσερις (4) ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση