Τη Βερόνα τη γνωρίζουν οι περισσότεροι ως την πόλη των ερωτευμένων. Κι αυτό γιατί ο μεγάλος δραματουργός Ουίλιαμ Σαίξπηρ, επέλεξε αυτή την πόλη ως τον τόπο που διαδραματίστηκε ο πιο συγκλονιστικός ερωτικός αλλά και συνάμα τραγικός μύθος. Αυτός του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. 
 
Έτσι καθημερινά χιλιάδες τουρίστες προσέρχονται για να δουν από κοντά κάτι που στην πραγματικότητα δεν υπήρξε πότε, το σπίτι της Ιουλιέτας. Νεαρά κυρίως ερωτευμένα ζευγάρια από όλο τον κόσμο κατακλύζουν τη μικρή αυλή και τα πέριξ στενά, ώστε να νιώσουν κι αυτοί κάτι από αυτό το μύθο. 
 
Κάποιοι κάθονται κάτω από το μπαλκόνι της Ιουλιέτας ή πάνω σ΄ αυτό, το οποίο προστέθηκε το 1928 για λόγους … τουριστικούς. Άλλοι  αγοράζουν αναμνηστικά με κυρίαρχες τις κόκκινες καρδούλες, ενώ την τιμητική τους έχουν τα λουκέτα κάθε είδους που κλειδώνουν νοητά τον έρωτα, ενώ άλλοι αφήνουν στους τοίχους χιλιάδες ερωτικά σημειώματα με ποιήματα, ευχές, αφιερώσεις. Η Βερόνα όμως δεν αφορά μόνο τους ερωτευμένους. 
 
Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Αδίγη, είναι επιπλέον η πόλη του καλού φαγητού, των τεχνών, της μουσικής και γενικά του πολιτισμού. Μεσαιωνική, ιστορική, πανέμορφη, ρομαντική και περιποιημένη, θα συναρπάσει κάθε ταξιδιώτη όλες τις εποχές του χρόνου.
 
 Είναι σχετικά κοντά στη Βενετία (100 χλμ) αλλά και το Μιλάνο (160 χλμ) και άρα μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα συνδυαστικό ταξίδι, βλέποντας περισσότερα πράγματα. Το ιστορικό της κέντρο είναι κυριολεκτικά χάρμα οφθαλμών και ένα ταξίδι στο παρελθόν. Σημείο εκκίνησης, συνάντησης και χαλάρωσης, είναι η Αρένα της πόλης που βρίσκεται πάνω στη γραφική πλατεία Μπρα, η πιο Ιταλικά Piazza Bra.
 
 Μοιάζει με το Κολοσσαίο της Ρώμης στο πιο μικρό, ενώ χρησιμοποιείται και για μουσικές ή θεατρικές εκδηλώσεις. Από εκεί και πέρα χαθείτε στα δεκάδες μικρά στενάκια και πεζόδρομους. Σε κάθε γωνιά ή μικρή και μεγάλη πλατεία θα ανακαλύπτετε κάτι καινούργιο και συναρπαστικό. Μην ξεχνάτε πως βρίσκεστε στην Ιταλία και άρα ότι αφορά καφέ, κρασί, καλό φαγητό και ψώνια θα τα βρείτε σε αφθονία. 
 
Υπόψη πως το ιστορικό κέντρο της Βερόνα, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Κάτι άσχετο με τον έρωτα αλλά σχετικό με τους Έλληνες, είναι η ύπαρξη της ποδοσφαιρικής ομάδας Hellas Verona που ιδρύθηκε το 1903 από Ιταλούς φοιτητές που σπούδαζαν κλασσικές Ελληνιστικές σπουδές. Το όνομα Hellas (προς τιμή της πατρίδας μας) παραμένει ακόμα και σήμερα.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Βερόνα, Ιταλία

Παλιά παραδοσιακή πόλη

Στη Βερόνα ταξιδέψαμε τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2020

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα

Πολλές επιλογές αεροπορικών εταιρειών με εναλλακτικά αεροδρόμια του Μπέργκαμο και Μιλάνο

Η Ιταλία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση