Αν και βρισκόμασταν στην καρδιά του καλοκαιριού, αν και οι θερμοκρασίες στην διάρκεια της ημέρας ήταν σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα, ωστόσο όταν έπεφτε το σκοτάδι κάποια στιγμή την ήθελες την κουβερτούλα σου !

 Όχι μην τρομάζετε, οι καλοκαιρινές νύχτες είναι γλυκές στις πόλεις της Βαλτικής και ιδανικές για χαλαρωτικούς και ρομαντικούς περιπάτους. Έναν τέτοιο υπέροχο περίπατο απολαύσαμε κατά την βραδινή μας έξοδο στην πρωτεύουσα της Λετονίας την κουκλίστικη Ρίγα.

Αυτή η όμορφη και περιποιημένη πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα με ένα στρατηγικό λιμάνι, την κατοικούν περίπου επτακόσιες χιλιάδες άνθρωποι, ενώ αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό, εμπορικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της Βαλτικής Θάλασσας.

Η δική μας νυχτερινή βόλτα που θα τη χαρακτηρίζαμε σαν «όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», επικεντρώθηκε κυρίως μέσα στα όρια της Παλιάς Πόλης, μια καλοδιατηρημένη περιοχή που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ξεκινήσαμε από το Εθνικό πάρκο Bastejkalna με την πρώτη στάση να πραγματοποιείται στη πλατεία Dome και τον Καθεδρικό ναό. Αν και είχε αρκετό κόσμο στα καφέ, εστιατόρια και μπυραρίες, αλλά και μικρές μπάντες να παίζουν ζωντανή μουσική, ωστόσο επικρατούσε μια πολύ ήσυχη και χαλαρή ατμόσφαιρα.

 Στα γύρω δαιδαλώδη στενάκια δεκάδες καταστήματα, σχεδόν όλα με ολάνθιστα περιποιημένα πολύχρωμα λουλούδια παντού. Ο περίπατός μας τελείωσε στις όχθες του ποταμού μπροστά στο Μουσείο της Κατοχής της Λετονίας και στην αρχή της Stone Bridge με θέα την καλωδιωτή και φωτισμένη Vansu Bridge.

 Αν και η πόλη επηρεάστηκε σε όλα τα επίπεδα από τη Σοβιετική αισθητική, σήμερα αποτελεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη που σίγουρα αξίζει και δικαιούται το ενδιαφέρον σας.

 

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ρίγα, Λετονία

Παλιά παραδοσιακή πόλη

Στη Ρίγα και άλλες Βαλτικές χώρες ταξιδέψαμε το Αύγουστο του 2017 και μείναμε δύο νύχτες.

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Mouzenidis Travel

Λίγες επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Λιθουανία έχει ίδια ώρα με την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση