Η Μελάκα ή Μαλάκα ή Μαλάκκα (στα Μαλαισιανά Melaka) δεν έχει καμία σχέση με τη γνωστή λέξη-βρισιά που έχουν οι περισσότεροι Έλληνες στο στόμα τους σε καθημερινή βάση. 
 
 Η Μελάκα είναι ένα κρατίδιο της Μαλαισίας και βρίσκεται στη νοτιοδυτική χερσόνησο της Μαλαισίας, στα στενά της Μελάκας. Ονομάστηκε επίσης και «Το Ιστορικό κράτος». Πρωτεύουσα είναι η Μελάκα Σίτι, με πληθυσμό κοντά στους πεντακόσιους χιλιάδες και βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Κουάλα Λουμπούρ και 240 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σιγκαπούρης.
 
 Το ιστορικό κέντρο της πόλης ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 2008. Η πόλη έχει πλούσια ιστορία η οποία ξεκινά το 1400 ως έδρα του Σουλτανάτου της Μελάκας. Ακολουθούν περίοδοι ακμής ( τέλη 15ου αιώνα) αλλά και παρακμής, κατακτήσεις από Πορτογάλους ως έδρα στρατηγικής σημασίας, από Ολλανδούς το 1624, ενώ αργότερα η Μαλάκα ανταλλάχθηκε και δόθηκε στο Βρετανικό έλεγχο μέχρι και το 1947 και την απελευθέρωση της Μαλαισίας. Σήμερα η οικονομία του κρατιδίου βασίζεται στον τουρισμό και τη βιομηχανία.
 
 Αποτελεί επίσης δημοφιλή προορισμό για τους Σιγκαπουριανούς κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Σύμφωνα με στοιχεία κάθε χρόνο επισκέπτονται την περιοχή περίπου 16 εκατομμύρια τουρίστες !
 
 Σχεδόν όλο το ιστορικό κέντρο είναι τόσο καλά διατηρημένο, που αν αφαιρεθούν τα οχήματα και οι διάφορες πινακίδες νομίζεις που γύρισες πίσω το χρόνο. Οι περισσότεροι τουρίστες ξεκινούν τη βόλτα τους μπροστά από την εκκλησία του ενώ απαραίτητη είναι η βόλτα κατά προτίμηση το βράδυ κατά μήκος του ποταμού Μαλάκα.
 
 Μικρά μαγαζάκια για καφέ ή φαγητό βρίσκονται ακριβώς πάνω στις όχθες, αλλά αξίζει να περπατήσετε και τα γύρω στενάκια. Αν έχετε χρόνο υπάρχουν επιπλέον πολλά ιστορικά μνημεία, μουσεία, ναοί και άλλα κτίρια. Η Μαλάκα θεωρείται μια πολυθρησκευτική κοινωνία με ναούς Χριστιανικούς, Βουδιστικούς και τζαμιά. Ατραξιόν για την περιήγηση στην πόλη, αποτελούν τα στολισμένα τρίκυκλα ποδήλατα τα οποία το βράδυ φωτίζονται ολόκληρα υπό τους ήχους παιδικών τραγουδιών! 

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Μελάκα, Μαλαισία

Παλιά παραδοσιακή πόλη

Μπορείτε να την επισκεφτείτε σε ημερήσια εκδρομή από την Κουάλα Λουμπούρ

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Μαλαισία

Πολλές επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Μαλαισία είναι πέντε (5) ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση