Το Εθνικό Πάρκο Udawalawe (Udawalawe National Park) είναι ένας τεράστιος προστατευόμενος και ιδιαίτερα σημαντικός βιότοπος ο οποίος βρίσκεται στη νότια Σρι Λάνκα, στα όρια των επαρχιών Sabaragamuwa και Uva. Αυτό το πάρκο περιλαμβάνει τεράστιες εκτάσεις χλωρίδας διαφορετικού είδους ανά περιοχή, με δάση, λιβάδια, ποτάμια, λίμνες, έλη κ.α.

Ταυτόχρονα εκεί μέσα ζουν πολλά ζώα όπως ελέφαντες, κροκόδειλοι, λεοπαρδάλεις και αρκούδες της ΣριΛάνκα, ελάφια, βουβάλια, τσακάλια, άλλα και είδη  πουλιών ακόμη και αρπακτικών, ψαριών, ερπετών και φιδιών. Συνολικά έχουν καταγραφεί 43 είδη θηλαστικών, 21 ψαριών, 12 αμφίβιων, 33 ερπετών, 184 πτηνών, αλλά και 135 είδη πεταλούδων. Στο  πάρκο αυτό έχει ιδρυθεί από το 1995 και το «Udawalawe Elephant Transit Home» με σκοπό  να φιλοξενήσει και να φροντίσει ένα μεγάλο κοπάδι περίπου διακοσίων πενήντα ελεφάντων της Σρι Λάνκα, οι οποίοι περιφέρονται ελεύθερα στις αχανείς εκτάσεις αυτού του Udawalawe. 

Η περίοδοι με τις συχνότερες βροχοπτώσεις είναι από τον Οκτώβριο έως Ιανουάριο και Μάρτιο έως Μάιο, ενώ η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι περίπου 27-28 ° και με την υγρασία να κυμαίνεται από 70% έως 82%. Σε αυτό το πάρκο, έχετε τη δυνατότητα να βιώσετε την εμπειρία μια ασφαλούς διαδρομής τύπου σαφάρι. 

Το τουρ διαρκεί περίπου δύο ώρες, χρόνος αρκετός για να δείτε –αν είστε τυχεροί- τα περισσότερα είδη ζώων που ζουν εκεί. Υπάρχουν στη διάθεσή σας ειδικά διασκευασμένα τζιπ τα οποία θα σας μεταφέρουν σε «ειδικές περιοχές» που γνωρίζουν καλά οι έμπειροι οδηγοί και συνοδοί σας, ώστε να δείτε από κοντά όσο πιο πολλά ζώα μπορείτε.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Σρι Λάνκα, (Udawalawe National Park)

Ταξίδεψα την άνοιξη του 2018

Χώρα-νησί που συνδυάζει χαλάρωση με ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα. Και φυσικά εκπληκτική παρθένα φύση!

Επισκεφτείτε την Σρι Λάνκα συνδυαστικά με Μαλδίβες αφού είναι κοντά σχετικά και υπάρχει αεροπορική σύνδεση.

Cosmorama Travel

Η Σρι Λάνκα είναι 2,5 ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Turkish Airlines

Αφήστε μια απάντηση