Αξίζει άραγε να επισκεφτείτε τη Μύκονο και τη Σαντορίνη το Δεκέμβριο; Πότε είναι πιο όμορφες πόλεις όπως η Μόσχα, η Βιέννη, η Πράγα και το Στρασβούργο; Με χιόνια και υπέροχα στολισμένες τα Χριστούγεννα αλλά ταυτόχρονα με ψοφόκρυο που τρυπάει τα κόκαλα; H μήπως είναι καλύτερα να πάτε καλοκαίρι πού όλα είναι ανθισμένα, με ζέστη, κοντομάνικα και ηλιοφάνεια; 
 
 Δεν είναι παράξενο να είσαι στο Λονδίνο και να σε λούζει ο ήλιος; Κατά καιρούς έχουμε επισκεφτεί προορισμούς ξανά και ξανά δύο ή τρεις φόρες σε εποχές του χρόνου όπως καλοκαίρι ή χειμώνας και όντως νιώσαμε πως η ταξιδιωτική αίσθηση ήταν διαφορετική. 
 
 Υπάρχουν πόλεις που όλες τις εποχές είναι ονειρεμένες -ίσως και λόγω της γεωγραφίας τους- αφού δεν ταυτίζονται άμεσα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Το φωτογραφικό άλμπουμ που σας παραθέτουμε είναι από ταξίδι μας στη Γερμανική πόλη Ρότενμπουργκ (Rothenburg) την περίοδο του καλοκαιριού.
 

 Οι «χειμωνιάτικες φωτογραφίες» είναι από το διαδίκτυο. Το Ρότενμπουργκ είναι φημισμένο για τους υπέροχους Χριστουγεννιάτικους στολισμούς του αλλά και τη συνολική εικόνα που δείχνει στον επισκέπτη, ειδικά αν είναι και χιονισμένο. Το περιβάλλον είναι σαν παραμυθένιο, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε και το εντυπωσιακό Μουσείο Χριστουγέννων στην κεντρική πλατεία της πόλης.

 Το Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ είναι μια γραφική πόλη στην περιοχή Άνσμπαχ (Ansbach) στην Φρανκονική περιοχή της Βαυαρίας, στη Γερμανία. Είναι διάσημο για την άριστα διατηρημένη μεσαιωνική παλιά του πόλη, που αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μέρος του δημοφιλούς Ρομαντικού Δρόμου που διαπερνά τη νότια Γερμανία. Το Ρότενμπουργκ ήταν Ελεύθερη Αυτοκρατορική Πόλη από τα τέλη του Μεσαίωνα μέχρι το 1803.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ρότενμπουργκ, Γερμανία

Γραφική μεσαιωνική πόλη-ιδανική για επίσκεψη τόσο την περίοδο του καλοκαιριού, όσο και τα Χριστούγεννα

Ταξιδέψαμε το Ιούλιο του 2018 και μείναμε λίγες ώρες

Cosmorama Travel

Aegean Airlines

Η Γερμανία είναι μία (1) ώρα πίσω την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση