Η Παλιά Πόλη των Χανίων σε συνδυασμό με το Ενετικό λιμάνι, αποτελεί έναν από πιο καλοδιατηρημένους ιστορικούς οικισμούς της Ευρώπης. Μια επίσκεψή σας εκεί θα σας κάνει να νομίζετε πως ο χρόνος γύρισε μερικές εκατοντάδες χρόνια πίσω. Ειδικά αν επιλέξετε να πραγματοποιήσετε τη βόλτα σας τις νυχτερινές ώρες, τότε η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμη πιο ρομαντική και νοσταλγική.

Οι Χανιώτες τα κατάφεραν θαυμάσια ώστε να  προσφέρουν στον επισκέπτη ένα ολοκληρωμένο «πακέτο περιήγησης», μαζί με χαλάρωση και διασκέδαση σε ήρεμους όμως ρυθμούς. Εκεί χτυπά η τουριστική καρδιά της πόλης, αφού συρρέουν καθημερινά χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες.

Εκεί θα πραγματοποιήσουν ένα χαλαρό περίπατο μπροστά στη θάλασσα αλλά και τα πανέμορφα γραφικά σοκάκια.  Δεκάδες μικρά καταστήματα για σουβενίρ ή άλλα είδη θα καλύψουν κάθε καταναλωτική σας ανάγκη, ενώ δεν θα μείνετε καθόλου παραπονεμένοι σε ότι αφορά το φαγητό, τον καφέ και το ποτό.

Στη βόλτα σας θα δείτε διάφορα δείγματα πολιτισμών που πέρασαν από εκεί στη διάρκεια των αιώνων. Στο κέντρο της βρίσκεται ο λόφος του Καστελίου ο οποίος κατοικείται από τη Νεολιθική εποχή. Σε αυτόν βρίσκονται το παλάτι του Ύπατου αρμοστή Κρήτης κατά την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας, καθώς και αρχαιολογικοί χώροι από τη μινωική εποχή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει  η παλιά συνοικία Σπλάντζια, με κεντρικό σημείο της το ναό του Αγίου Νικολάου με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να έχει καμπαναριό και μιναρέ μαζί, αλλά και η γειτονιά του Τοπανά με τα γραφικά στενάκια, τα παραδοσιακά ταβερνάκια και μικρά ξενοδοχεία.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Παλιά Πόλη Χανίων και Ενετικό λιμάνι

Τα επισκεφτήκαμε τον Ιούνιο του 2019

Απευθείας αεροπορική σύνδεση από Θεσσαλονίκη όλο το χρόνο.

Athos Hellas

Aegean Airlines

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση