Οι «Τρεις πόλεις» ( The Three Cities) είναι μια πολύ γραφική, καλοδιατηρημένη και ιστορική περιοχή, που βρίσκεται απέναντι από την πρωτεύουσα Βαλέτα και την άλλη πλευρά του Μεγάλου λιμανιού.

Την αποτελούν τρεις παλιές οχυρωμένες πόλεις ( Το Birgu ( ή Vittoriosa) , η  Senglea και η Cospicua). Η παλαιότερη από τις τρεις πόλεις είναι το Birgu, που υπήρχε από τον Μεσαίωνα. Οι δύο άλλες πόλεις, η Senglea και η Cospicua, ιδρύθηκαν τον 16ο και 17ο αιώνα.

Αρκετοί  Μαλτέζοι ισχυρίζονται πως οι  «Τρεις Πόλεις» αποτελούν το λίκνο της ιστορίας της Μάλτας. Είναι σίγουρο πως μια επίσκεψή σας εκεί, θα σας προσφέρει μια αρκετά ενδιαφέρουσα οπτική για την αυθεντική ιστορία του νησιού.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου , οι «Τρεις πόλεις» βομβαρδίστηκαν από τους Ιταλούς και τους Γερμανούς ενώ ανοικοδομήθηκαν στη δεκαετία του 1950 και του 1960. Μαζί, οι Τρεις πόλεις έχουν συνολικό πληθυσμό  κοντά στους δέκα χιλιάδες κατοίκους.

 Σήμερα αποτελούν από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Μάλτας και τα ταξιδιωτικά γραφεία περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους λίγες ώρες για την επίσκεψη εκεί. Μαρίνες, γραφικά σοκάκια, παραδοσιακά σπίτια, φρούρια και πολεμίστρες συνθέτουν ένα πολύ ενδιαφέρον σκηνικό που παρά το γενικό ήσυχο και χαλαρό ύφος, ταυτόχρονα συναρπάζουν τον ταξιδιώτη.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

"Τρεις Πόλεις, Βαλέτα, Μάλτα

Ταξίδεψα τον Μάρτιο του 2019

Καιρός πολύ ζεστός τους θερινούς μήνες, προτιμήστε Άνοιξη - Φθινόπωρο

Silver Holidays

Air Malta

Η Μάλτα βρίσκεται μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση