Σήμερα στη Μπρατισλάβα ζουν περίπου 450.000 άνθρωποι, ενώ θεωρείται η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Κεντρικής Ευρώπης και η μοναδική πρωτεύουσα ευρωπαϊκού κράτους που βρίσκεται σχεδόν πάνω στα σύνορα με άλλο κράτος (Αυστρία).
 
 Η πόλη είναι τοποθετημένη στις όχθες του ποταμού Δούναβη. Η πολύ κοντινή της απόσταση ( μόλις 50 χλμ.) από τη Βιέννη αλλά και το ότι είναι πολύ πιο φτηνή σε όλα, την κάνει ακόμη πιο ελκυστική για αυτούς που έχουν σκοπό να την επισκεφτούν συνδυαστικά με την πρωτεύουσα της Αυστρίας.
 

 Η Παλιά πόλη, έχει το μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον καθώς είναι η κλασσική παλιά πόλη μεσαιωνικού στυλ, με όμορφους πλακόστρωτους πεζόδρομους, μικρές πλατείες, εκκλησίες κτλ, που όμως ταυτόχρονα άφησε έντονα τα σημάδια της η μακρόχρονη περίοδος της κομμουνιστικής περιόδου. 

 Σήμερα θα δείτε μια πόλη που σφύζει από ζωή λόγω των χιλιάδων φοιτητών που μένουν και σπουδάζουν στην πόλη, αλλά και των τουριστών που αυξάνονται συνεχώς. Δεκάδες μπαράκια, εστιατόρια, καφέ και άλλα εμπορικά καταστήματα είναι στη διάθεσή σας για να περάσετε πραγματικά καλά και σχετικά φτηνά. Όλα σφύζουν από ζωή κάθε μέρα μέχρι πολύ αργά, πράγμα σπάνιο για τις ευρωπαϊκές πόλεις ακόμη και την περίοδο του καλοκαιριού.

 Από το αεροδρόμιο η πόλη απέχει μόλις 25 λεπτά, Μη διστάσετε να πάρετε το λεωφορείο με το νούμερο 61 για να βρεθείτε στον κεντρικό σταθμό των τρένων “Hlavná stanica” με κόστος γύρω στο ένα ευρώ.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Περπατήσαμε στην Παλιά μεσαιωνική πόλη

Ταξιδέψαμε στη Σλοβακία τον Ιούλιο του 2019

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα

Αρκετές επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Σλοβακία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση