Γράφει η Μίνα Αφεντούλη

Η Ναύπακτος αποτελεί από τα πιο αξιόλογα σημεία αναφοράς ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για όλο τον πλανήτη, αφού η ιστορία της μετρά περισσότερους από 32 αιώνες ζωής.

Ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει μέσα από την μακραίωνη ιστορία της πόλης, να βιώσει την μεσαιωνική ατμόσφαιρα, να παρακολουθήσει ένα από τα πιο ξεχωριστά ιστορικά γεγονότα της Ευρώπης, όπως είναι η Ναυμαχία της Ναυπάκτου που έγινε το 1571.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Οκτώβριο όταν γίνεται η αναπαράσταση της Ναυμαχίας, η περιοχή «βουλιάζει» από κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει και τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς τα έθιμα της περιοχής, προσελκύουν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Πλέον σε μόλις 4,5 μπορεί να βρεθεί κανείς οδικώς από τη Θεσσαλονίκη στη Ναύπακτο και είναι ένας αξιολογότατος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου και για όλα τα γούστα: για την ανακάλυψη της ιστορίας και του πολιτισμού, την χαλάρωση και το θαυμασμό της φύσης, τις πανέμορφες παραλίες, τις διάφορες δραστηριότητες.

Η πόλη της Ναυπάκτου μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για πολύ κοντινούς προορισμούς, όπως οι Δελφοί, το Γαλαξίδι και το Μεσολόγγι. Μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης ξεκινούν τα γραφικά ορεινά χωριά της περιοχής, τα οποία έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο.

Ανοιχτή πρόσκληση στους Βορειοελλαδίτες να γνωρίσουν την πανέμορφη Ναύπακτο, απηύθυνε ο Δήμος Ναυπακτίας.

Ο Δήμος, με την  υποστήριξη της Αιτωλικής Αναπτυξιακής έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μια σειρά από δράσεις εξωστρέφειας και προβολής, για να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ.Ντίνος Τσουκαλάς, που παρουσίασαν σε 15 δημοσιογράφους – εκπροσώπους ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και την ανάδειξη της ως τουριστικό προορισμό 365 ημερών.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Γκίζας πρόκειται για έναν ‘value for money’ προορισμό, που με την εύκολη πρόσβαση μέσω των Οδών Εγνατίας και Ιόνιας βρίσκεται πλέον πιο κοντά και τους επισκέπτες της Βορείου Ελλάδας.

Ο κ.Γκίζας σημείωσε: «Η Ναυπακτία πλέον συγκαταλέγεται επάξια στους κορυφαίους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας και σε κάθε περίπτωση αυτό δεν είναι τυχαίο.  Οφείλεται σαφώς και πρωτίστως στην εξωστρέφεια που επιδεικνύουμε και στη συστηματική προβολή, αλλά και στις υποδομές που είτε ανακαινίζουμε είτε δημιουργούμε νέες, στην ιστορία, στον πολιτισμό μας, στην τοπική γαστρονομία, στο φυσικό περιβάλλον, στις πολλές και διαφορετικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κάποιος στον τόπο μας, όπως οι εναλλακτικές δραστηριότητες και συγκεκριμένα η αναρρίχηση, η πεζοπορία, η ποδηλασία βουνού, το kite surf, το rafting, το canoe kayak, το rappel, η ιππασία και πολλές ακόμη, στις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και value for money  που προσφέρουν οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και της εστίασης».

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ναύπακτος. Παραθαλάσσια πόλη της Αιτωλοακαρνανίας στον Κορινθιακό κόλπο.

Ο πληθυσμός της πόλης είναι περίπου 13.000

Εξαιρετικό ταξιδιωτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας

Athos Hellas Travel

Μέρος της εκδρομής "Γύρος Πελοποννήσου" με διάρκεια: 6 ημέρες (5 νύχτες) Διαμονή: 2 Τολό, 2 Σπάρτη, 1 Πάτρα

Ο καιρός στη Ναύπακτο και τη νότια Ελλάδα γενικότερα, είναι πολύ καλός σχεδόν όλο το χρόνο και δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα προβλήματα όποτε κι αν την επισκεφτείτε. Πατήστε εικονίδιο για on line ενημέρωση.

Αφήστε μια απάντηση