Εκτός από το πανέμορφο Λουτράκι Κορινθίας, υπάρχει στη Μακεδονία και το Λουτράκι στο Ν. Πέλλας. Στους περισσότερους η περιοχή είναι γνωστή ως Λουτρά Πόζαρ. Έχουμε πάει αρκετές φορές στο παρελθόν εκεί, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Δεν είναι υπερβολή πως αυτή η περιοχή αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο της φύσης.

Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να τον επισκεφτούν και να απολαύσουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, αλλά δυστυχώς η περιοχή αυτή δεν έχει την προβολή που της  αξίζει και να γίνει ακόμη πιο δημοφιλής « ταξιδιωτικός προορισμός».

 Ειδικά το καλοκαίρι, το καταπράσινο τοπίο, η δροσιά και η δυνατότητα μπάνιου σε ζεστό ή κρύο νερό και κυρίως με ιαματικές ιδιότητες ακόμη και μέσα στη μεγάλη πισίνα, καθιστούν το Πόζαρ  εξαιρετική εναλλακτική επιλογή των καλοκαιρινών σας διακοπών.

Το φθινόπωρο και τους χειμερινούς μήνες, το τοπίο προσφέρει μια άλλη γοητεία. Τότε θα απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο μέσα στα ζεστά νερά, σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες όμως, παρά την ηλιοφάνεια.

Την περίοδο των εορτών, τριημέρων και Σαββατοκύριακα, ειδικά προ κορονοϊού εποχή, γινόταν στα Λουτρά το αδιαχώρητο. Συμμετέχουν άτομα κάθε ηλικίας ενώ είναι και δημοφιλές μέρος για τους γείτονες Σκοπιανούς, κάτι που είδαμε στις πινακίδες των δεκάδων αυτοκινήτων αλλά και στις ενημερωτικές αναρτήσεις που ήταν στα Ελληνικά, Αγγλικά και Σλαβικά.

Οι μεταλλικές πηγές Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ, αναβλύζουν ζεστά νερά σε θερμοκρασία 37°, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το νερό έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες συμπεριλαμβανομένου και μακροχρόνιων παθήσεων και είναι πόσιμo. Ενδείκνυνται για λουτροθεραπεία και ποσιοθεραπεία ή για τόνωση και χαλάρωση. Η λουτρόπολη απέχει 3 χιλιόμετρα από το χωριό Λουτράκι.

Για τη διαμονή σας υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, παραδοσιακοί ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια που καλύπτουν όλα τα γούστα και βαλάντια. Επίσης θα βρείτε υπέροχο ντόπιο φαγητό με έμφαση στα καταπληκτικά ψητά κρέατα, τόσο στο Λουτράκι όσο και στην κοντινή Όρμα.

 Παλαιότερα το επισκεπτόταν περισσότερο τα ΚΑΠΗ και άτομα τρίτης ηλικίας. Σήμερα εκατοντάδες νεαρά ζευγάρια πηγαίνουν για να ανανεώσουν το σώμα και την ψυχή τους, αλλά κυρίως τον ερωτά τους τα κρύα Σαββατοκύριακα του χειμώνα. Οι λουτήρες είναι δύο ειδών, μικροί των 3-4 ατόμων που ονομάζονται και “μπανιέρες” και μεγάλοι των 20 ατόμων που ονομάζονται “πισίνες”.

 Σε αρκετά σημεία επίσης το ζεστό νερό αναβλύζει ελεύθερο και χύνεται στο ρέμα. Η χρήση του νερού ως ποσίμου είναι ελεύθερη, από μια κρήνη δίπλα στο εστιατόριο της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών. Λειτουργεί επίσης και μεγάλη ανοικτή πισίνα των 25 μέτρων (με βάθος από 1 έως 2,80 μέτρα), η οποία τροφοδοτείται με ζεστό και κρύο νερό της περιοχής.

Στην περιοχή έχει ανακαλυφθεί ένα σύμπλεγμα περίπου 15 σπηλαίων, με άφθονα ευρήματα προϊστορικών χρόνων, τα οποία εκτίθενται στο μικρό μουσείο των Λουτρών.  Όσο για τα ψώνια σας, μην παραλείψετε να αγοράσετε τόσο τα ντόπια φημισμένα φρέσκα φρούτα, αλλά και τις μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, τραχανάδες και παραδοσιακά ζυμαρικά. Το Λουτράκι απέχει 13 χλμ. από την Αριδαία και 110 από Θεσσαλονίκη.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Λουτράκι Πέλλας ( Πόζαρ)

Το επισκέφτηκα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τα Λουτρά Πόζαρ είναι ένας φυσικός πόρος με ποικιλία θεραπευτικών ιδιοτήτων, λόγω των ιαματικών νερών.

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στην περιοχή

Πατήστε εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Το φωτογραφικό άλμπουμ είναι από καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες.

Αφήστε μια απάντηση