Το Ψυχοσάββατο…

Στην εκκλησιαστική μας παράδοση υπάρχουν δύο «Ψυχοσάββατα». Το ένα είναι το Σάββατο προ των Απόκρεω και το δεύτερο το Σάββατο προ της Πεντηκοστής. Επίσης στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει κι ένα τρίτο καθιερωμένο ως Ψυχοσάββατο που πιθανόν έχει να κάνει με τους εορτασμούς του πολιούχου της πόλεως Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου.

Τα Ψυχοσάββατα στην ουσία είναι επιπλέον μνημόσυνα που αναλαμβάνει η ίδια εκκλησία για όσους δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να τελέσουν τα καθιερωμένα μνημόσυνα.

Ένα νεκροταφείο τουριστικό αξιοθέατο…

Κι αν η επίσκεψη σε κάποιο νεκροταφείο συνήθως συνδυάζεται με άσχημα και μελαγχολικά συναισθήματα, στην Αργεντινή υπάρχει ένα νεκροταφείο το οποίο έχει μετατραπεί επιπλέον σε τουριστικό αξιοθέατο προσελκύοντας πλήθη ντόπιων αλλά και τουριστών.

Eπισκεφτήκαμε το La Recoleta Cemetery (Cementerio de la Recoleta  στα Ισπανικά) που βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού που διοργάνωσε το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama Travel, το οποίο ειδικεύεται και στον συγκεκριμένο προορισμό.

Το La Recoleta Cemetery ιδρύθηκε το 1822 και είναι δημοφιλές κυρίως για δυο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι περιέχει τους τάφους γνωστών προσωπικοτήτων της χώρας, όπως η Εύα Περόν, πρόεδροι της Αργεντινής κ.α., ενώ δεύτερος λόγος είναι πως τα περισσότερα μνήματα έχουν εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.

Το 2011 το BBC το χαρακτήρισε ως ένα από τα καλύτερα νεκροταφεία του κόσμου και το 2013 το CNN το περιέγραψε ανάμεσα στα δέκα πιο όμορφα νεκροταφεία του κόσμου. Σε μια έκταση  5,5 στρεμμάτων ο χώρος περιλαμβάνει 4691 μνήματα πάνω από το έδαφος, εκ των οποίων τα 94 έχουν χαρακτηριστεί εθνικά ιστορικά μνημεία από την κυβέρνηση της Αργεντινής και προστατεύονται.

Δεκάδες είναι τα περίτεχνα μαρμάρινα μαυσωλεία, διακοσμημένα με αγάλματα, σε μια τεράστια ποικιλία αρχιτεκτονικών στυλ. Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ 1880 και 1930 για την κατασκευή τάφων ήρθαν από το Παρίσι και το Μιλάνο.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Ταξίδεψα τον Σεπτέμβριο του 2017

Νεκροταφείο που στην ουσία είναι ταυτόχρονα και τουριστικό αξιοθέατο

Τα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία, περιλαμβάνουν συνήθως επίσκεψη για τους συμμετέχοντες πελάτες.

Cosmorama Travel

Turkish Airlines

Η Αργεντινή είναι έξι (6) ώρες πίσω από την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση