Όσοι ταξιδεύετε στον κόσμο, θα έχετε διαπιστώσει πως σε κάθε σημείο της γης θα βρείτε κάτι από Ελλάδα! Ανθρώπους, μνημεία, εκκλησίες κτλ. Φυσικά δεν λείπουν και οι Ελληνικές γεύσεις από τη φημισμένη παγκοσμίως γαστρονομία μας.

Η Βαρκελώνη δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Δύο ιδιαίτερα δημοφιλή και τουριστικά σημεία της πόλης, είναι η πανέμορφη κλειστή αγορά La Boqueria, αλλά και η Γοτθική γειτονιά με τα στενά σοκάκια.

Σε αυτά τα δύο μέρη ανακαλύψαμε τυχαία εικόνες, μυρωδιές μα κυρίως γεύσεις Ελλάδας ! Στη La Boqueria το κατάστημα λεγόταν “Συμπόσιον” και διέθετε μια καλή ποικιλία από Ελληνικά γλυκίσματα, πίτες, ποτά όπως ρετσίνα και ούζα, Ελληνική σαλάτα και χαλβά, ντολμαδάκια, ελιές κ.α, ενώ ο περίφημος πίτα γύρος, μας φάνηκε λίγο αστείος με την εικόνα του, σε σχέση με αυτό που ξέρουμε στην Ελλάδα.

 Το άλλο κατάστημα στη Γοτθική γειτονιά λεγόταν “Διόνυσος” και ήταν ένας συνδυασμός Ελληνικού μεζεδοπωλείου και αντίστοιχου Ισπανικού με τάπας. Κάθε  κατάστημα που προσφέρει Ελληνικές αυθεντικές πρώτες ύλες και προϊόντα σε μια ξένη χώρα, στην ουσία είναι θετικός ή αρνητικός «πρεσβευτής» της πατρίδας μας…

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

La Boqueria, Βαρκελώνη Καταλονία, Ισπανία

Επισκεφτήκαμε την Καταλονία το Σεπτέμβριο του 2017

Δύο (2) ώρες επίσκεψης είναι αρκετές για να περιπλανηθείτε σε αυτή την αγορά αλλά και να τσιμπήσετε κάτι.

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στην περιοχή της Καταλονίας με επίκεντρο τη Βαρκελώνη

Πολλές επιλογές αεροπορικών εταιρειών

Η Ισπανία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση