Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης
 
Ένα εξαιρετικό και άκρως γευστικό «βιωματικό ταξίδι», πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη φιλόξενη και παραγωγική γη της Κεντρικής Μακεδονίας!
Για τέσσερις και πλέον ημέρες επισκεφτήκαμε περιοχές και από επτά (7) Περιφερειακές ενότητες ( Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Χαλκιδική, Πιερία, Κιλκίς, Σέρρες, Πέλλα).
 
Σκοπός της δράσης ήταν να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μέσω της γαστρονομίας και βεβαίως των ανθρώπων που ζουν στον τόπο αυτό. Ενός τόπου με πραγματικά μοναδικό χαρακτήρα, που δημιουργεί με απόλυτη αρμονία ένα υπέροχο «κοκτέιλ» και κύρια «υλικά»: Tους ανθρώπους, τα τοπία, τα προϊόντα, τα εδέσματα, και φυσικά τουριστικές εμπειρίες που συνδέονται με την αγροδιατροφή.
 
Ανακαλύψαμε μια άλλη γευστική και ιστορική Θεσσαλονίκη, αφού γευτήκαμε από μπακαλιάρο σκορδιαλιά μέχρι το ιδιαίτερο χαλούμι με τσουρέκι, δοκιμάσαμε τρούφα ημέρας στην Πιερία, μάθαμε τα μυστικά του τυλίγματος στα σαρμαδάκια της Χαλκιδικής, γευτήκαμε και γνωρίσαμε εκλεκτά παλαιωμένα τσίπουρα των Σερρών και Χαλκιδικής, απολαύσαμε εξαιρετικά κρασιά ΠΟΠ στην Ημαθία και τη Γουμένισσα του Κιλκίς, όπως το περίφημο Ξινόμαυρο Νάουσας, αλλά και Μαλαγουζιές διαφόρων terroir και χρονολογιών, κάναμε Food & wine pairing με dry aged μοσχάρι Βεροίας, ξετρελαθήκαμε με τις πίτες στο Λιτόχωρο αλλά και τα καταπληκτικά βουβαλίσια κρέατα και ολόφρεσκες πέστροφες στα χωριά των Σερρών και συγκεκριμένα στην Κερκίνη, Ροδόπολη και Άνω Πορόϊα, εκπλαγήκαμε με τη διαδικασία παραγωγής και εξαγωγών από τα ακτινίδια Πιερίας και ρόδια Πέλλας, αλλά και πολλά άλλα που θα αναφερθούμε εκτενέστερα και πιο αναλυτικά ανά Περιφερειακή ενότητα σε επόμενες αναρτήσεις.
 
Τo συγκεκριμένο fam trip διοργανώθηκε από το Τμήμα προβολής αγροτικών προϊόντων της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με διευθύντρια και υπεύθυνη τη Γλυκερία Καραλή και πολιτικούς προϊσταμένους της δράσης το Σωτήρη Μπάτο, Τομεάρχη Καινοτομίας και Εξωστρέφειας και το Γιώργο Κεφαλά, Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Την υλοποίηση του έργου, εκτέλεσαν οι εταιρείες Win Consulting, Open Ways και Geogastronomy, ενώ η διαμονή των συμμετεχόντων έγινε στο ξενοδοχείο ONOMA Hotel στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μοναδικός ταξιδιωτικός προορισμός που προσφέρει εμπειρίες σε όλα τα επίπεδα, όπως γαστρονομία, διασκέδαση, εξαιρετικές πρώτες ύλες, φιλόξενους ανθρώπους, αξιοθέατα, οινοποιεία κτλ

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού στη Θεσσαλονίκη

Open Ways

Νομοί : Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών.

Αφήστε μια απάντηση