Ιορδανία!
Ταξίδι στο Βασίλειο του Χρόνου!

Το ταξίδι στην Ιορδανία το 2018…

Την Ιορδανία την είχα επισκεφτεί στις αρχές του 2018 σε ένα ιδιωτικό ταξίδι, που στην ουσία ήμασταν «περαστικοί» από τη χώρα, σε διάρκεια 2-3 μόλις ημερών. Μείναμε στην πρωτεύουσα Αμμάν, περάσαμε από τη Νεκρά Θάλασσα, αλλά και κατεβήκαμε στην περίφημη Πέτρα, όπου ζήσαμε μια αξέχαστη νύχτα που θα τη θυμόμαστε μάλλον για πάντα…

Τότε νομίσαμε πως είχαμε δει αρκετά από αυτή την όμορφη και ιστορική χώρα. αλλά νιώθαμε πως δεν τη «χορτάσαμε» όσο θα θέλαμε…

Ώσπου το Φεβρουάριο του 2024, ο Ιορδανικός Οργανισμός Τουρισμού, Jordan Tourism Board (JTB), μας καλεί για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι ( fam trip) ώστε να γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα την Ιορδανία.

2024 ταξίδι στο Βασίλειο του Χρόνου…

Από το 2021 το μότο για την τουριστική προώθηση της χώρας και την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, είναι το «Kingdom of Time», σε μετάφραση το «Βασίλειο του Χρόνου»! Γιατί όμως το Βασίλειο του Χρόνου;  Τι σημαίνει; τι θέλουν να τονίσουν οι άνθρωποι της Ιορδανίας με αυτό τον αλληγορικό τίτλο..;

 Η Ιορδανία διαθέτει μια ιδιαίτερα πλούσια ιστορία, γεμάτη ποικιλομορφία, αυθεντικότητα και διαφορετικές γεύσεις. Αυτό αντιπροσωπεύει το «Βασίλειο του Χρόνου» ώστε να γίνει αυτό το Βασίλειο ένα «παγκόσμιο κέντρο» με την αρχαία πολιτιστική του κληρονομιά. Η ιστορία της Ιορδανίας εκτείνεται από το 7.000 π.Χ. και αντικατοπτρίζεται στα μνημεία μας, αλλά και στις ζωές των ανθρώπων της. Μια χώρα «μωσαϊκό», που δένει αρμονικά εντελώς διαφορετικές θρησκείες, πολιτισμούς, κουλτούρες, οι οποίες συνυπάρχουν εδώ και αιώνες χωρίς κανένα πρόβλημα!

Όπως είπε και ο βασιλιάς της χώρας Αμπντάλα Β΄της Ιορδανίας: « Είμαστε η μεγαλύτερη μικρή χώρα στον κόσμο», θέλοντας να τονίσει τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της χώρας του σε όλα τα επίπεδα.

Για ποιο λόγο να επισκεφτείτε όμως την Ιορδανία;

Αν και σε επόμενες αναρτήσεις θα αναφερθούμε πολύ πιο αναλυτικά για τα επιμέρους αξιοθέατα και πλεονεκτήματα της χώρας, ας δούμε σε επικεφαλίδες τα βασικά ατού:

Ασφάλεια-φιλοξενία

Αναμφισβήτητα η Ιορδανία αποτελεί την ασφαλέστερη και πιο ειρηνική χώρα σε μια περιοχή με έντονα προβλήματα όπως η Μέση Ανατολή. Κι όμως η Ιορδανία παρέχει ισχυρή αλλά κυρίως διακριτική ασφάλεια στον φιλοξενούμενο-επισκέπτη. Προσθέστε ότι οι Ιορδανοί είναι εξαιρετικά φιλικοί και φιλόξενοι, με διάθεση και προθυμία να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σπίτι σας!

Παρουσία ελληνισμού και Χριστιανισμού

Στην Ιορδανία θα εκπλαγείτε ευχάριστα από την ιστορική παρουσία του Ελληνισμού και του Χριστιανισμού στη διάρκεια των αιώνων! Όπου κι αν περπατήσετε θα δείτε Ελληνικές επιγραφές από την αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια, ορθόδοξους ναούς, αρχαιολογικά μνημεία κ.α. Εννοείται πως στον Ιορδάνη ποταμό θα επισκεφτείτε το σημείο που Βαπτίστηκε ο Ιησούς Χριστός αλλά και Ελληνικά ορθόδοξα μoναστήρια.

Πέτρα-Νεκρά Θάλασσα

Στην εμβληματική και παγκοσμίου φήμης Πέτρα, απλά θα μείνετε με το «στόμα ανοιχτό» στην επιβλητική της θέα, ενώ στη Νεκρά θάλασσα θα απολαύσετε τη μοναδική εμπειρία να επιπλέετε στο νερό λόγω της άνωσης, χωρίς να καταβάλετε καμία προσπάθεια!

Wadi Rum

Μια εκπληκτική ταξιδιωτική εμπειρία σας περιμένει στο Wadi Rum! Ένα απόκοσμο σεληνιακό τοπίο, σκηνικό πολλών ταινιών, πλαισιωμένο από ερήμους, βράχους, καμήλες και μοναδική διαμονή σε ξενοδοχεία τύπου igloo!

Για νέους αλλά και μεγαλύτερους…

Η Ιορδανία είναι μια χώρα που θα ικανοποιήσει κάθε είδους ταξιδιώτη. Το νέο αλλά και τον μεγαλύτερο σε ηλικία. Τους πεζοπόρους και ιστορικούς, επιστήμονες και καλλιτέχνες, καλοφαγάδες και λάτρεις της γιόγκα. Όποια και αν είναι η φυλή σας, θα βρείτε ένα συγγενικό πνεύμα εδώ.

Γαστρονομία

Αν είστε σε δίαιτα ή διατροφή, τότε σκεφτείτε το αν πρέπει να επισκεφτείτε την Ιορδανία. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αντισταθείτε στα γευστικά πιάτα με βάση το αρνί, κοτόπουλο, ρύζι, λαχανικά, πίτες αλλά και τα λαχταριστά γλυκά όπως κιουνεφέ και άλλα σιροπιαστά.

Περισσότερη και πιο αναλυτική Ιορδανία σύντομα!!

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ιορδανία

Ταξίδεψα τον Ιανουάριο του 2018 και το Φεβρουάριο του 2024

Επισκεφτείτε την Πέτρα τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα!

Πολύ καλός καιρός σχεδόν όλο το χρόνο. Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στην Ιορδανία

Πετάξαμε με Royal Jordanian από Αθήνα

Η Ιορδανία είναι μία ώρα μπροστά από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση