Οι φίλοι και γνωστοί συχνά με ρωτούν ποιος προορισμός μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στα διάφορα ταξίδια ανά τον κόσμο. Ποιος ξεχώρισε στα μάτια μου, με εξέπληξε, με ενθουσίασε, μου έκλεψε την καρδιά, αλλά και ποιον θα πρότεινα ώστε να τον επισκεφτεί κάποιος οπωσδήποτε στη ζωή του.

Δεν χρειάζεται σκέψη, δεν τίθεται δίλημμα, αφού η απάντηση έρχεται αβίαστα και αυθόρμητα. Η απάντησή μου είναι μία, οι εξής τρεις: Η Νορβηγία, η Ινδία και το Βιετνάμ!

 Ειδικά η Ινδία είναι μια κατηγορία από μόνη της. Αυτή η χώρα στην εγκυκλοπαίδεια και τον τομέα «κόσμος-γη», κανονικά θα πρέπει να μπαίνει σε ξεχωριστό κεφάλαιο από τον υπόλοιπο πλανήτη. Η επιλογή των παραπάνω χωρών είναι καθαρά υποκειμενική και εννοείται πως ο καθένας έχει τα προσωπικά του γούστα και αναζητήσεις σε ότι αφορά τα ταξίδια.

 Θεωρώ πως δεν υπάρχουν όμορφοι ή άσχημοι τόποι. Υπάρχουν μέρη που ταιριάζουν στον μαγνητισμό-αύρα-χημεία, του κάθε ένα από εμάς. Ένας τόπος αν δεν τον θέλεις εσύ, σε απορρίπτει και εκείνος με τον τρόπο του. Δεν κρίνεις μόνο εσύ. Σε κρίνει και ο άλλος. Είσαι γελασμένος αν νομίζεις ότι επειδή «εισβάλεις» και αφήνεις τα χρήματά σου σε κάποιο άγνωστο τόπο, μπορείς να  κάνεις και ότι θέλεις… Όλα τα μέρη της γης έχουν τις ομορφιές τους, αλλά αυτές οι τρεις χώρες έχουν αυτό το «κάτι άλλο», η κάθε μία για τους δικούς της λόγους.

 Ξεκινάμε με τη Νορβηγία, έναν εκπληκτικό τόπο από όπου κι αν τον «πιάσετε», με την προϋπόθεση φυσικά ότι σας αρέσει αυτό το καταπράσινο φυσικό τοπίο, με τα γραφικά πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια, τα παραμυθένια φιορδ, κ.α. Βάλτε την για μια φορά στην ταξιδιωτική σας ατζέντα και η φιλοσοφία της ζωή σας θα αλλάξει για πάντα. Σας το εγγυώμαι είναι το μόνο σίγουρο.

 Προσοχή όμως, γιατί αυτή η παραμυθένια χώρα έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Δεν είναι απλά ακριβή, είναι πανάκριβη, σκέτο φαρμάκι που ματώνει το ήδη ταλαιπωρημένο Ελληνικό πορτοφόλι. Αν καταφέρετε και βρείτε χρήματα, τολμήστε το ειδικά καλοκαίρι και δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Θα μετανιώσετε που δεν είχατε πάει εκεί τόσα χρόνια.

 Εμείς πραγματοποιήσαμε ένα πενθήμερο Road Trip πριν 6-7 χρόνια με αφετηρία το Όσλο μετάβαση στο Μπέργκεν μέσω του φιορδ Sognefjorden με ενδιάμεση στάση στο ονειρεμένο χωριουδάκι και σημείο στάσης για τα κρουαζιερόπλοια το Flam και επιστροφή πάλι στo Όσλο από το φιορδ Ηardangenfiord.

 Καμιά περιγραφή δεν μπορεί να αποδώσει δίκαια και αντικειμενικά την εκπληκτική ομορφιά αυτής της χώρας. Από το πρώτο χιλιόμετρο «πλημμύρισαν τα μάτια μας» από  φυσική ομορφιά τοπίων και ατέλειωτου πράσινου. Λίμνες, ποτάμια, δάση, καταρράκτες, χρωματιστά κουκλόσπιτα. Τα βλέπαμε συνεχώς κατά εκατοντάδες. Ατέλειωτη αρμονία φυσικού περιβάλλοντος και ανθρώπινης παρουσίας που από ένα σημείο και ύστερα μας φαινόταν δεδομένο και φυσιολογικό…

 Το φωτογραφικό άλμπουμ είναι ένα ελάχιστο δείγμα αυτής της ονειρεμένης χώρας, από το φακό και το εξαιρετικό φωτογραφικό μάτι του αδελφού μου Γιάννη Γεωργιάδη.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Νορβηγία

Ταξίδεψα τον Ιούλιο του 2013

Οδική διαδρομή από Όσλο προς Μπέργκεν

Ανεπανάληπτο ταξίδι για όσους λατρεύουν τη φύση. Στα μείον η πολύ ακριβή Νορβηγία

Απευθυνθείτε στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για τα οργανωμένα εκδρομικά πακέτα.

Σχετικά καλή αεροπορική σύνδεση από διάφορες εταιρείες

Προτιμήστε ΜΟΝΟ καλοκαίρι. Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Η Νορβηγία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση