Κείμενο-φωτογραφίες: Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Ίσως έχετε ακούσει ότι η Φλωρεντία είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της Ιταλίας.Ότι όλη η πόλη είναι ένα ανοιχτό μουσείο που συναντάς παντού έργα του Μικελαντζελο, του Ντα Βίντσι και του Μποτιτσέλι.

Ότι μια βόλτα στα σοκάκια τού ιστορικού κέντρου σε μεταφέρει στην εποχή της αναγέννησης. Ότι στην κουζίνα της συναντάς όλες τις γεύσεις και αρώματα της Τοσκάνης.

Και όμως, όλα αυτά δεν είναι απλά ταξιδιωτικά στερεότυπα αλλά είναι όλα αυτά που βρει ο ταξιδιώτης καθώς και πολλά ακόμα, στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης!

Η επιθυμία μου να επισκεφθώ την Φλωρεντία προϋπήρχε, η τελική αφορμή όμως υπήρξε το γνωστό βιβλίο τού Dan Brown, Inferno, που πλέον είναι και ταινία, και διαδραματίζεται σε μεγάλο μέρος του εκεί. Οι γλαφυρές περιγραφές των τοπόσημων και αξιοθέατων της πόλης μου κίνησαν ακόμα πιο πολύ την περιέργεια να την ανακαλύψω από κοντά!

((Πτήση στην Ρώμη λοιπόν και από εκεί με τρένο στην Φλωρεντία, αφού εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν πτήσεις από Ελλάδα σε πιο κοντινό αεροδρόμιο)) .

Από την πρώτη στιγμή Η πόλη αυτή με κέρδισε. Ένα πανέμορφο ιστορικό κέντρο, μικρά στενά σοκάκια που καταλήγουν σε γραφικές πλατείες, μαγαζιά διαμαντάκια που βρίσκεις σε κάθε γωνιά, σε προκαλούν να κάνεις στάση για έναν εσπρέσο η ένα πεντανόστιμο πανίνι.

Τι είναι αυτό για το όποιο θα επέστρεφα στη Φλωρεντία?

Είναι η ερώτηση που μου αρέσει να κάνω στον εαυτό επιστρέφοντας από έναν προορισμό, ώστε να αξιολογήσω την εμπειρία μου… Στην Φλωρεντία λοιπόν θα επέστρεφα για το ηλιοβασίλεμα στο piazzale mickelantzelo!

Την πρώτη μέρα μας εκεί ανεβήκαμε μέχρι εκεί αλλά δεν ξέραμε. Την επόμενη ανεβήκαμε ξανά αλλά ξέραμε. Είχαμε και εμείς μαζί μας μπουκάλι με κρασί και πλαστικά ποτηράκια,! Η θέα υπέροχη και το να βλέπεις να πέφτει ο ήλιος, να βραδιάζει και να ανάβουν τα φώτα της πόλης από κάτω μαγικό!

 

Θα επέστρεφα επίσης σίγουρα για το υπέροχο φαγητό που βρίσκεις παντού, από μικρά μαγαζάκια και καντίνες έως τις υπέροχες τρατορίες και τα εστιατόρια!

Στην αγορά mercato Di San lorenzo, επίσης στο κέντρο της πόλης, εκτός τα τοπικά προϊόντα που μπορείς να προμηθευτείς, έχει και πάνω όροφο όπου μπορείς να απολαύσεις τις τοπικές σπεσιαλιτέ όπως την bistecca fiorentina, όλα ολόφρεσκα και πεντανόστιμα καθώς προέρχονται από την ίδια αγορά.

Όπως και να έχει, η Φλωρεντία είναι μια πόλη που μπορεί να αφήσει μοναδικές αναμνήσεις για τον καθένα Είτε είστε φαν του Dan Brown, είτε είστε καλοφαγάδες, είτε είστε λάτρεις της ιστορίας και της τέχνης. 

Ανακαλύψτε και σεις τη “δικιά” σας Φλωρεντία!

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Φλωρεντία, Ιταλία

Παλιά παραδοσιακή πόλη

Στη Φλωρεντία ταξιδέψαμε το 2020

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα

Πολλές επιλογές αεροπορικών εταιρειών με εναλλακτικά αεροδρόμια της Ρώμης αλλά και του Μπέργκαμο ή Μιλάνο.

Η Ιταλία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση