Έχουμε επισκεφτεί αρκετά μουσεία σε όλο τον κόσμο, αλλά σίγουρα το συγκεκριμένο αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και σίγουρα έναν «θησαυρό» για την παγκόσμια κοινότητα.

 Ο λόγος για το Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας (Museo Nacional de Antropologia) το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Μεξικό, το Μέξικο Σίτυ και την περιοχή Chapultepec με το ομώνυμο πάρκο.

 Αν βρεθείτε κάποτε στο Μεξικό, αφιερώστε οπωσδήποτε το χρόνο σας και εκεί. Αν είστε σε εκδρομικό γκρουπ, είναι σχεδόν σίγουρο πως το ταξιδιωτικό γραφείο που θα επιλέξετε, θα έχει περιλάβει στο πρόγραμμά του και αυτό το μουσείο.

 Σε αυτό το τεράστιο και εντυπωσιακό πολυχώρο, εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας. Στις διάφορες αξιολογήσεις, θεωρείται ως “εθνικός θησαυρός και σύμβολο ταυτότητας, αλλά και μια σύνθεση ιδεολογικού, επιστημονικού και πολιτικού επιτεύγματος”.

Η ιστορία εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σας μέσω των εκθεμάτων, σε μια νοητή αφήγηση διαφόρων φυλών όπως Μάγια, Αζτέκοι, Τολτέκοι, Ολμέκοι, Ζαποτέκοι και Τεοτιχουακανοί.

Τα εκατοντάδες αρχαιολογικά και ανθρωπολογικά ευρήματα θα σας καθηλώσουν στην κυριολεξία. Τα φώτα κερδίζει το περίφημο Piedra del Sol (Πέτρα του Ήλιου) ή ημερολόγιο των Αζτέκων αλλά και το άγαλμα του Xochipilli.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας (Museo Nacional de Antropologia) Μεξικό.

Ταξίδεψα τον Οκτώβριο του 2019

Ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία που πρέπει να ζήσετε

Καιρός πολύ καλός σχεδόν όλο το χρόνο. Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Cosmorama travel

Turkish Airlines

To Μεξικό είναι οκτώ (8) ώρες πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση