Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα. Αν και εμείς στο Boarding Passport θεωρούμε πως δεν υπάρχουν ξεχωριστές και ιδιαίτερες ημέρες, ωστόσο πιστεύουμε πως είναι η αφορμή να αναφερθούμε στις γυναίκες της βαριάς μας βιομηχανίας. Τις γυναίκες του τουρισμού! 

Τις βλέπουμε παντού: Στα ξενοδοχεία, στις ρεσεψιόν υποδεχόμενες τους πελάτες, στα δωμάτια σαν καμαριέρες, στα εστιατόρια σαν σερβιτόρες, αλλά και στις άλλες υπηρεσίες όπως πισίνες, spa κτλ. Στα αεροδρόμια σαν πιλότοι, αεροσυνοδοί, στις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης, αλλά και στα «αφανή» συνεργεία καθαριότητας μέσα στα αεροσκάφη. 

Στα τουριστικά γραφεία σαν διεκπεραιωτές «ταξιδιωτικών ονείρων». Στις τουριστικές εκθέσεις σε Ελλάδα ή εξωτερικό, από τα τμήματα πωλήσεων των ξενοδοχείων, να προσπαθούν να διαφημίσουν το ξενοδοχείο τους, την πόλη τους ,τη χώρα μας. Στα εστιατόρια σαν σεφ να δημιουργούν νόστιμα πιάτα. 

Στα τουριστικά καταστήματα να πωλούν τοπικά προϊόντα της περιοχής τους. Αλλά και σε τόσες άλλες επαγγελματικές τουριστικές δραστηριότητες, όπως η διαφήμιση, το μάρκετινγκ, οι δημόσιες σχέσεις, ακόμη και η ταπεινή λάντζα μιας κουζίνας. 

Πίσω από τη φαινομενική λάμψη, τα χαμόγελα, και την ευχάριστη διάθεση (ειδικά στα ξενοδοχεία και αεροπλάνα), κρύβονται ατέλειωτες ώρες εργασίας, με άγχος, ψυχική και σωματική καταπόνηση, και σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής. Πίσω από τα πολυτελή δωμάτια, εντυπωσιακά εστιατόρια, και καμπίνες αεροσκαφών κάποιες γυναίκες τα φροντίζουν για να τα απολαύσουμε όλοι εμείς. 

Χρόνια καλά κορίτσια ! Σας ευχαριστούμε!

Αφήστε μια απάντηση