Ο θαυμαστός κόσμος του πρωτοπόρου καλλιτέχνη ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας με τον πιο συναρπαστικό τρόπο!

Immersive Experience σε 400 τμ Οθόνες, Virtual Reality, Digital Art

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

«Επειδή εγώ γίνομαι καμιά φορά ζωγράφος, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι καλλιτέχνης. Το πραγματικό μου ενδιαφέρον είναι οι Κυβερνοεπιστήμες (Cybernetics), η Κβαντική Φυσική κι η Βιολογία.», Σαλβαντόρ Νταλί.

Η έκθεση είναι μία συναρπαστική περιήγηση στα πιο διάσημα έργα του Σαλβαντόρ Νταλί από μια εντελώς νέα οπτική.

Ταξίδι στο μυαλό μιας ιδιοφυίας!
Immersive Experience ή αλλιώς Εμπειρία Καταβύθισης στη Θεσσαλονίκη!

Ταξιδέψτε στο μυαλό μίας ιδιοφυίας με προβολές (μέρος τους σε 3D) σε οθόνες επιφάνειας τετρακοσίων τ.μ. όπου Τέχνη και Τεχνολογία συνδυάζονται σε ένα επαναστατικό θέαμα.

Virtual Reality 360

Επιβιβαστείτε στο πλοίο των ονείρων του Νταλί που διασχίζει τους καλλιτεχνικούς του κόσμους. Μία μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του Νταλί.

Interactive Floor

Περιπλανηθείτε στη φαντασία του καλλιτέχνη όπου επαναλαμβανόμενα στοιχεία από την εικονογραφία του συνυπάρχουν σε ένα ψηφιοποιημένο περιβάλλον.

Παρατηρήστε με ποιο τρόπο τα διαφορετικά στοιχεία διαφεύγουν όταν τα πλησιάζετε.

Δημιουργικότητα

Βγάλτε τον καλλιτέχνη από μέσα σας, ζωγραφίζοντας αυθόρμητα πάνω στο έργο τέχνης «Η Γαλάτεια των Σφαιρών» όπου παρουσιάζεται το πρόσωπό της συντρόφου του Νταλί, Γκαλά, και προβάλλετε τις δημιουργίες σας στους τοίχους της αίθουσας.

Προβολή ντοκιμαντέρ

Παρακολουθήστε, σε κινηματογραφική αίθουσα, το ντοκιμαντέρ του Τζακ Μποντ και γνωρίστε τον Σαλβαντόρ Νταλί στην καθημερινότητά του, το 1965 στη Νέα Υόρκη, όπου αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους γύρω του και έρχεται σε επαφή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία ο Νταλί απασχολούσε συχνά για την προβολή του.

Περιήγηση και Φωτογραφίες

Περιηγηθείτε στους διαδρόμους της έκθεσης και δείτε τη ζωή, τα έργα κι επεξηγήσεις, παράλληλα με τις φάσεις της ζωής του Νταλί, σε όλους τους σταθμούς της καριέρας του. Καθίστε στον αυθεντικό καναπέ Dali Lips για αναμνηστική φωτογραφία.

Η Αποθήκη Γ’ βρίσκεται δίπλα στο Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Μοντέρνας Τέχνης) απέναντι από το Μουσείο Φωτογραφίας, σε μία περιοχή με έντονο καλλιτεχνικό χαρακτήρα, μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα Α.

Το κτίριο χωρίζεται σε δύο ορόφους. Στο ισόγειο υπάρχουν εκδοτήρια εισιτηρίων, κατάστημα με τα επίσημα προϊόντα Dali, ασανσέρ για ΑΜΕΑ και χώροι υγιεινής. Οι αίθουσες είναι κλιματιζόμενες (ψύξη / θέρμανση) και προβλέπονται όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Social media:

Web: www.dali-immersive.gr

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=C2OGyvIGdiE

Facebook: https://www.facebook.com/DaliCyberneticsGR

Instagram: https://www.instagram.com/dalithess/

Συντελεστές:

Παραγωγή: Layers of Reality / Exhibition Hub

Με την άδεια του: Fundacion Gala Salvador Dali

Διοργάνωση στην Ελλάδα: Video Theatre E.E.

Αφήστε μια απάντηση