Γράφει ο Πάνος Γεωργιάδης

Chan Restaurant & Bar στο The Met Hotel

Αυτό το «κάτι παραπάνω» στο γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης…

Γράφει ο Πάνος Γεωργιάδης

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη, η οποία δίκαια περηφανεύεται για τον γαστρονομικό της πλούτο, αλλά και αποτελεί σταυροδρόμι γεύσεων και πολιτισμών με έντονη επιρροή από τα Βαλκάνια και την εγγύς Ανατολή. Στη Θεσσαλονίκη έχετε να επιλέξετε μέσα από μια τεράστια γκάμα μεζεδοπωλείων, παραδοσιακές ταβέρνες, κλασσικά εστιατόρια κ.α.  

Chan. Εκεί που ξυπνούν όλες οι αισθήσεις…»

Ωστόσο όμως για εσάς που θέλετε να βιώσετε «αυτό το κάτι παραπάνω», το ξεχωριστό, το ιδιαίτερο, αυτό που δεν μοιάζει με κανένα άλλο απολύτως στην πόλη, τότε η δική μας πρόταση ακούει στο όνομα Chan…

To Chan απευθύνεται σε εσάς που δε θέλετε απλά να πείτε : « Πάμε κάπου να φάμε». Επιδιώκει να σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, βιώνοντας στιγμές μοναδικές, στιγμές έμπνευσης, με ανθρώπους που αγαπάτε και θέλετε να μοιραστείτε μαζί τους το ξεχωριστό…

Το Chan καταφέρνει να «ξυπνήσει» αλλά κυρίως να απογειώσει και τις πέντε αισθήσεις σας… Αρκεί να το θέλετε κι εσείς φυσικά. Αφεθείτε στην αλήθεια των γαστρονομικών στιγμών και δε θα χάσετε! Απολαύστε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι όλων των αισθήσεων…

Όραση: Το επιβλητικό μαύρο θα σας μεταφέρει σε ένα περιβάλλον μυσταγωγίας, με ατμόσφαιρα εντυπωσιασμού, κατάνυξης αλλά και μεγαλοπρέπειας! Ακοή: Υπέροχες, χαλαρωτικές μελωδίες ανάλογα την ημέρα, που δε «σκεπάζουν» τα λόγια της παρέας σας.

Μυρωδιά, αφή, γεύση αλλά και πάλι όραση: Η καλύτερη και πιο αξέχαστη στιγμή της βραδιάς σας. Η ώρα των δειπνοσοφιστών! Μια απίστευτη πανδαισία πιάτων -με τη συνοδεία εκπληκτικών signature cocktails αν το επιθυμείτε- θα παρουσιαστεί μπροστά σας με ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ασιατική γαστρονομική καινοτομία μαζί με  την Ελληνική δημιουργική κουζίνα!

Chan όπως Chandris…

Μπορεί το Chan να προέρχεται από το όνομα Chandris…

Chan όπως «τσανάκια»…

Μπορεί τα «τσανάκια» να είναι τα παραδοσιακά πήλινα πιάτα, όπου οι χωρικοί του παρελθόντος έβαζαν το φαγητό τους …

Chan όπως Τσανανάς…

Αλλά σίγουρα το Chan είναι απόλυτα ταυτισμένο με τον Executive Chef  του The Met Hotel Δημήτρη Τσανανά! Ο έμπειρος και καταξιωμένος σεφ είναι ο εμπνευστής και δημιουργός όλων των εκπληκτικών πιάτων που θα γευθείτε. Με μια μαγική μαεστρία και φαντασία, ο σεφ καταφέρνει να «δέσει» σε απόλυτη αρμονία τις Ελληνικές με τις ασιατικές συνταγές. Πίσω του μια πιστή ομάδα νέων και ταλαντούχων σεφ, ενώ επιπλέον «δυνατό χαρτί» η εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών, με προμηθευτές κυρίως μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Υπόψη ότι το μενού αλλάζει δύο φορές το χρόνο ώστε να είναι προσαρμοσμένο στα φρέσκα υλικά εποχής.

Chan όπως μενού

Εδώ αρχίζουν τα «δύσκολα» για εσάς, αφού ο κατάλογος σας προσφέρει μια τεράστια ποικιλία ορεκτικών, κυρίως και επιδορπίων με έμφαση πάντα στις ασιατικές συνταγές χωρίς όμως να αγνοούνται οι Ελληνικές πινελιές.

Εκτός από τα ορεκτικά όπως πχ το παραδοσιακό γεμιστό gyoza -που στην ουσία είναι ντάμπλινγκ- με γέμιση από κοτόπουλο ή χοιρινό, εμείς ξεχωρίσαμε το «ριζότο γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο», το «Μαύρος Μπακαλιάρο», την «καπνιστή χοιρινή μπριζόλα, το «Sea food Thai curry», ενώ για γλυκάκι στο τέλος το «Cheese cake μπακλαβάς»!

ΤΟ CHAN RESTAURANT & BAR σας περιμένει για μαγικές βραδιές σε ένα πρωτότυπο και φουτουριστικό περιβάλλον!

Info

CHAN RESTAURANT & BAR

26ης Οκτωβρίου 48 

54627 Θεσσαλονίκη

Τηλ. Κρατήσεων +302310017000

Λειτουργία:

Τρίτη – Σάββατο 19:00 – 01:00

Αφήστε μια απάντηση