Τα Blue Mountains ( Γαλάζια Όρη) είναι μια οροσειρά που βρίσκεται στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Δυστυχώς όμως οι ώρες που περνά η χώρα αλλά και η συγκεκριμένη περιοχή με τις μεγάλες φωτιές είναι τραγικές.

Η απόσταση της κύριας πόλης που ονομάζεται Katoomba από το Σίδνεϊ είναι 65 χλμ, αλλά υπολογίστε περίπου ένα δίωρο για να φτάσετε εκεί. Τα παλαιότερα χρόνια στα έγκατα αυτής της γης υπήρχαν τεράστιες ποσότητες από κάρβουνο, το οποίο εξόρυξαν και το μετέφεραν κάτω από δυσμενείς συνθήκες με «τρενάκια» λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Το μήκος των τούνελ έφτανε τα 100 χιλιόμετρα, ενώ το τελευταίο ορυχείο έκλεισε το 1930. Κι αν τότε το κάρβουνο έδινε δουλειές και κάποια χρήματα, σήμερα η Αυστραλοί βγάζουν άφθονο «χρυσάφι»! Όχι από τη γη αλλά από την τουριστική βιομηχανία η οποία ανθεί και φέρνει χιλιάδες τουρίστες. Τα Blue Mountains μοιάζουν πολύ με το Φαράγγι του Βίκου στο νομό Ιωαννίνων.

 Και ενώ εδώ στην Ελλάδα αυτή η εκπληκτική περιοχή της Ηπείρου προσελκύει αρκετούς επισκέπτες, στα Blue Mountains δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετούν τους χιλιάδες τουρίστες. Διότι έχουν επενδύσει πολλά χρήματα σε υποδομές και μάρκετινγκ, έχουν στήσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο παροχών και στο τέλος το χρήμα ρέει άφθονο. Όλο αυτό το πακέτο ονομάζεται Scenic World και περιλαμβάνει μια τεράστια ποικιλία βιωματικών εμπειριών.

 Για αρχή ξεκινήστε με το Scenic Walkway. Σε μια απόσταση 2,4 χιλιομέτρων θα ανακαλύψετε την ηρεμία του αρχαίου τροπικού δάσους περπατώντας σε υπερυψωμένο μονοπάτι για να μην επηρεάζεται αρνητικά η φύση. Κατά μήκος του δρόμου, εξερευνήστε την ιστορία εξόρυξης άνθρακα, τις εισόδους των ορυχείων, εργαλεία εποχής, παλιά τρενάκια μεταφοράς κ.α. Με το Scenic Skyway θα έχετε θέα 360ο , θα περάσετε ανάμεσα στις κορυφές των βράχων, αλλά και θα δείτε το τροπικό δάσος και τους καταρράκτες μέσα από το γυάλινο δάπεδο του Scenic Skyway!

Σειρά μετά έχει Scenic Cableway. Ένα ταξίδι 510 μέτρων από τα χαμηλά στα ψηλά, σε μια τεράστια κλειστή καμπίνα του προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα αφού θα βλέπετε τους δημοφιλείς βράχους με την ονομασία “Τρεις Αδελφές”. Η κλίση είναι πολύ μεγάλη και θεωρείται η πιο απότομη στο νότιο ημισφαίριο. Ανακαλύψτε τη συγκίνηση μιας κλίσης 52 μοιρών (κλίση 128%) που οδηγεί στην πιο απότομη σιδηροδρομική γραμμή επιβατών στον κόσμο, το Scenic Railway.

Την αξέχαστη εμπειρία όμως προσφέρει το Scenic Railway. Τα μικρά βαγόνια με τη γυάλινη οροφή θα σας ανεβάσουν ή θα σας κατεβάσουν σε μια απίστευτα μεγάλη κλίση μέσα στο τροπικό δάσος. Η εμπειρία συμπληρώνεται με καταστήματα εστίασης, σουβενίρ, υπηρεσίες sightseeing, και πολλά άλλα.

Δυστυχώς τον Ιανουάριο του 2020 και με τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αυστραλία, ένα μέρος από τα Blue Mountains υπέστη καταστροφές.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Blue Mountains Σίδνεϊ, Αυστραλία

Ταξίδεψα τον Ιανουάριο του 2018

H απόσταση από το Σίδνεϊ είναι περίπου 100 χλμ ανάλογα το σημείο ενδιαφέροντος

Θα χρειαστείτε μια ολόκληρη ημέρα για την επίσκεψή σας.

Στην Αυστραλία είναι χειμώνας όταν στην Ελλάδα έχουμε καλοκαίρι και το αντίθετο.

Η Αυστραλία βρίσκεται επτά (7) ώρες μπροστά από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση