Belgrade Urban Distillery

Ταξιδιωτική εμπειρία σε ένα παραδοσιακό αποστακτήριο!

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Γεωργιάδης

Είναι γνωστό πως ο σύγχρονος ταξιδιώτης όταν επισκέπτεται έναν τόπο ψάχνει για την εμπειρία ή το Experience στη διεθνή γλώσσα του τουρισμού. Ψάχνει την εμπειρία στην ιστορία και τα αξιοθέατα του τόπου αυτού, στους ανθρώπους του και τη συμπεριφορά τους, στη φύση, στη διασκέδαση, μα κυρίως στη γαστρονομία και κατ΄ επέκταση τα ποτά και ροφήματα.

Στο κέντρο του Βελιγραδίου και συγκεκριμένα στη συνοικία Dorćo, -ένα μέρος όπου άνοιξε η πρώτη «kafana» και η πρώτη ζυθοποιία στην πόλη του Βελιγραδίου- υπάρχει στη διάθεση των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών της πόλης ένα παραδοσιακό αποστακτήριο, το οποίο έχει στόχο να σας προσφέρει τη μοναδική εμπειρία σχετικά με τη ρακή ή ρακία στα Σέρβικα.

 Αποτελεί το πρώτο μικρό αποστακτήριο ανοιχτού τύπου στο Βελιγράδι, όπου παράγεται ρακία με σεβασμό στις παραδοσιακές διαδικασίες της διπλής απόσταξης σε μικρούς χάλκινους αποστακτήρες, αναδημιουργώντας την ιδέα αυτού του σερβικού παραδοσιακού ποτού.

Τα αποστάγματα ρακίας ξεπερνούν τα είκοσι (20) διαφορετικά είδη, φτιαγμένα από διάφορα φρούτα της Σερβικής φύσης. Η ανάγκη των ανθρώπων να μάθουν περισσότερα για αυτό το εξαιρετικό απόσταγμα, ήταν αυτή ώστε να αποφασιστεί η αναβίωση και η προβολή της ιστορίας σχετικά με αυτό το σερβικό παραδοσιακό ποτό.

Αν επισκεφτείτε το Belgrade Urban Distillery είναι σίγουρο πως θα πραγματοποιήσετε ένα μοναδικό νοητό ταξίδι στο χρόνο, μέσα από γευστικές δοκιμές, ενημέρωση, ενώ μπορείτε απλά να πιείτε το ποτό σας στο μπαρ ή να γευματίσετε και δειπνήσετε στο εστιατόριο του πολυχώρου αυτού.

Στο Belgrade Urban Distillery όμως επιπλέον, θα ενθουσιαστείτε από τη φιλοξενία και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων που θα αναλάβουν την ξενάγησή σας.

Το μενού γευσιγνωσίας (degustation menu) αποτελείται από 2,3,5 ή 10 επιλεγμένες ρακιές ή λικέρ που προσφέρονται καθημερινά από τις 10:00 έως τις 22:00, ενώ ειδικά tour με ρακιά διοργανώνονται κατόπιν αιτήματος.

Ο χρόνος ξενάγησης και γευσιγνωσίας είναι στα 45΄.

Price: 1500 RSD per person (VAT is included)

For a reservation of the Rakia Tour contact us at: [email protected]

INFO: BELGRADE URBAN DISTILLERY

Žorža Klemansoa 19,

Belgrade, Serbia

FOR YOUR ORDERS

[email protected]

FOR DISTRIBUTION AGREEMENTS

Damir Vujic

[email protected]

FOR RAKIA BAR FRANCHISE

Branko Nesic

[email protected]

FOR MEDIA AND PRESS INQUIRIES

Jelena Djordjevic

[email protected]

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Belgrade Urban Distillery

Πόλη με έντονα ιστορικά και θρησκευτικά στοιχεία

Στο Βελιγράδι ταξιδέψαμε το τον Φεβρουάριο του 2016 αλλά και τον Οκτώβριο του 2023

Πατήστε στο εικονίδιο για onine πρόγνωση καιρού

Air Serbia

Η Σερβία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση