Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον κομμάτι του Αμβούργου και φυσικά αξίζει να το επισκεφτείτε, ακούει στο όνομα αποβάθρες Landungsbrücken. Θα λέγαμε πως είναι η «παραλία» της πόλης. Βρίσκεται στο λιμάνι του Αμβούργου στην κοντά στην περιοχή Hafen City και τις όχθες του ποταμού Έλβα.

Ονομάζεται και St. Pauli-Landungsbrücken αφού ενώνεται με την πιο ροκ-επαναστατική και ερωτική γειτονιά του Αμβούργου, το St. Pauli. Αν έχετε μικρά παιδιά μαζί σας, καλό θα είναι μην επισκεφτείτε το St. Pauli ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού δεν πρέπει να δουν όσα συμβαίνουν εκεί.

Οι αποβάθρες Landungsbrücken είναι σήμερα ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα του Αμβούργου αφού εκεί θα κάνετε τον περίπατό σας αν το επιτρέπει ο καιρός, θα βρείτε να φάτε από ψάρια μέχρι γερμανικά λουκάνικα, θα απολαύστε τη θέα προς τον Έλβα πίνοντας τον καφέ ή το ποτό σας, αλλά κυρίως θα χαλαρώσετε.

Επιπλέον από εκεί ξεκινούν διάφορα πλοία κάθε είδους και μεγέθους για σύντομες ή μεγαλύτερες κρουαζιέρες, ενώ κάποια από αυτά έχουν θεματικό χαρακτήρα. Για την πρόσβασή σας εκεί μην στεναχωριέστε, αφού μπορείτε να μεταβείτε εύκολα  από και προς το κέντρο της πόλης, είτε με τα πόδια, είτε με το πυκνό δίκτυο των όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ακριβώς δίπλα βρίσκεται και η  Speicherstadt, ένα ενιαίο συγκρότημα κτιρίων-αποθηκών, με δεκάδες προτάσεις για φαγητό, ποτό, μουσεία, γκαλερί κ.α.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Αμβούργο Γερμανία

Landungsbrücken

Ταξιδέψαμε τον Αύγουστο του 2020 και μείναμε τρεις (3) ημέρες.

Ρωτήστε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα για εκδρομικά πακέτα στη Γερμανία

Ryanair

Η Γερμανία είναι μία (1) ώρα πίσω την Ελλάδα

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αφήστε μια απάντηση