Τι είναι σήμερα ο «Αγροτουρισμός»;

Ο αγροτουρισμός είναι μορφή ήπιου τουρισμού κατά την οποία οι επισκέπτες μένουν σε αγρόκτημα και συμμετέχουν σε αγροτικές εργασίες. Σημείο αναφοράς των διακοπών σε ένα αγρόκτημα-ξενώνα είναι η άμεση επαφή του επισκέπτη με την αγροτική ζωή, τις καλλιέργειες, με την φύση, τη χλωρίδα και την πανίδα, κάτι το ιδιαίτερο για το μεγαλύτερο ποσοστό του σύγχρονου Ευρωπαίου πολίτη, κατοίκου αστικής περιοχής.

Πέρα από την υποδοχή και τη φιλοξενία του επισκέπτη σε ένα περιβάλλον λιτό με τοπικό χαρακτήρα και όλες τις απαραίτητες ανέσεις, προβλέπεται και η ενεργή συμμετοχή του τουρίστα σε ένα σύνολο δραστηριοτήτων. Ενδεικτικές από αυτές είναι:

Aγροτικές δραστηριότητες (συμμετοχή στις εργασίες),

Pαρατήρηση οικοσυστήματος (πουλιών, πανίδας, χλωρίδας, επισκέψεις υγροβιότοπων, κ.λ.π.)

Aθλήματα περιπέτειας (π.χ. ράφτινγκ, πεζοπορία κ.λ.π.),

Πολιτιστικές περιηγήσεις (π.χ. επισκέψεις σε μοναστήρια, εκκλησίες, λαογραφικά μουσεία, κ.ά., παραδοσιακούς οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους).

Διάφορα μαθήματα (π.χ. μαθήματα τοπικών χορών, παλιών εργαλείων ή μηχανημάτων, μαθήματα γαστρονομίας – κουζίνας, γευσιγνωσία, οινοποιεία, τοπικά προϊόντα, κ.λ.π.)

Οι αγροτουριστικές φάρμες της Σερβίας

Οι αγροτουριστικές φάρμες της Σερβίας ή αλλιώς και «αγροτικά νοικοκυριά» της χώρας, αντικατοπτρίζουν το μοναδικό μείγμα της ιστορίας, της γαστρονομίας και των οικογενειακών παραδόσεων και περιλαμβάνουν τον σταθερό ρυθμό της ζωής στην περιοχή.

Φωλιασμένες σε ήρεμες πεδιάδες η κατάφυτα δάση της  Σερβίας, εδώ και δεκαετίες υποδέχονται τουρίστες σε μια αναζήτηση να βρουν ένα μέρος για να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την αυθεντική χαλαρή ατμόσφαιρα  της παράδοσης ενός χωριού της χώρας.

Η διαμονή στα χωριά και κυρίως στις αγροτουριστικές φάρμες, αποτελεί εγγύηση για να ανακουφιστείτε από το άγχος και την κούραση της καθημερινότητάς σας, αλλά και να σας βοηθήσουν να επανασυνδεθείτε με τη φύση.

Εδώ θα βιώσετε -έστω για λίγες ώρες- την καθημερινή αγροτική ζωή, ενώ η φιλοξενία και η ζεστή συμπεριφορά από τους οικοδεσπότες θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας! Μπορείτε επίσης να απολαύσετε την εμπειρία ταίζοντας τα οικόσιτα ζώα, ή να κάνετε ιππασία κ.α. Ωστόσο, η διαμονή στα νοικοκυριά αυτά αποτελεί αφετηρία για να επισκεφτείτε τις κοντινές φυσικές τοποθεσίες και τα ιστορικά ορόσημα.

Τα  αγροκτήματα που επισκεφτήκαμε εμείς

Είχαμε την τύχη και την ευτυχία να επισκεφτούμε δύο τέτοιους χώρους στην επίσκεψή μας στη Σερβία, μετά από κάλεσμα του Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας (TOS).

Salaš 137 στο Νόβισαντ!

Στο χωριό Čenej, το Salaš 137 αποτελεί μια μοναδική όαση κοντά στην πόλη του Νόβι Σαντ. Εδώ θα απολαύσετε τοπικά φαγητά και ποτά στην αυθεντική ατμόσφαιρα του Salaš γεμάτη με τα ακόρντα της τοπικής μουσικής από τις πεδιάδες της Βοϊβοντίνα. Με τα χρόνια, το Salaš 137 έχει γίνει ένα αξιόλογο μέρος με διακεκριμένη κουζίνα και κοινωνική ζωή.

Το Salaš 137 προσφέρει κομψά καταλύματα σε στιλ Alt Deutsche στα 13 διαθέσιμα δωμάτιά του, ενώ παρέχει επίσης πολλές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για να κάνει τη διαμονή σας ακόμα πιο ευχάριστη. Για τους λάτρεις του καλού φαγητού,  έχει δοθεί έμφαση στην παραδοσιακή κουζίνα της Βοϊβοντίνα. Ψητό σκόρδο, κεμπάπ, περκέλ, μοσχαρίσιο κρέας, μπριζόλα Karađorđe, σαλάτα Popeye, μπακλαβάς, ψητά μήλα είναι κάποια από τα εξαιρετικά πιάτα που θα δοκιμάσετε στο εστιατόριο και στον κήπο «Gazebo».

Για όσους αγαπούν την ιππασία, υπάρχει ο Ιππικός Όμιλος «Βίκινγκ», που ιδρύθηκε το 1998 με την ιδέα να συγκεντρώσει λάτρεις του αθλητισμού και της ιππασίας αναψυχής. Εκτός από ψυχαγωγική ιππασία, οι επισκέπτες έχουν επίσης στη διάθεσή τους πανσιόν για σκύλους, βόλτες με άμαξα, παιδικές χαρές, αθλητικά γήπεδα, γευσιγνωσία κρασιού, οργανωμένο κυνήγι…

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Međunarodni put 137

21233 Čenej (Novi Sad)

Srbija

Phone / Fax

+381 21 714 497 | +381 21 714 501

+381 21 714 505 | +381 62 773 137

Email address

[email protected]

 Zornica kuca λίγο έξω από το Βελιγράδι!

Σε απόσταση μόλις μια ώρα έξω από το Βελιγράδι και κοντά στο χωριό Bacevac, σας περιμένει ένας πολυχώρος για διαμονή, φαγητό και πολλά άλλα! Αρχικά υπήρχε ένα παραδοσιακό σπίτι, όπου με το μεράκι και το όνειρο των μετέπειτα ιδιοκτητών, μετατράπηκε σε μια όαση χαλάρωσης και εξαιρετικής γαστρονομίας!

Επιπλέον τεράστιοι χώροι πρασίνου, δραστηριοτήτων για παιδιά, φάρμα με οικόσιτα ζώα (χήνες, κότες, πρόβατα, κατσίκες, άλογα κλπ.), παιδότοπος, χώρος για καφέ, πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις, δωμάτια για διαμονή στη φύση αλλά και χώρος για κάμπινγκ!

Οι παροχές αλλά και οι αισθήσεις που θα βιώσετε αλλάζουν ανάλογα την εποχή. Το καλοκαίρι απολαύστε την καταπράσινη φύση, ενώ το χειμώνα η ζεστασιά και η θαλπωρή θα σας ξετρελάνουν! Τα παλιά παραδοσιακά χαλιά απλώνονται στα εστιατόρια, με στόχο να σας μεταφέρουν νοητά στο παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα θα αισθανθείτε τις μυρωδιές των παλιών πιάτων που ετοιμάζονται κοντά σας. Ο παλιός στάβλος επίσης, μετατρέπεται σε εστιατόριο με 200 θέσεις κατάλληλο για γιορτές και διάφορες εκδηλώσεις.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Zivorada Jankovica str 13 and Radise Jovanovica str 20, 11460

 Bacevac, Belgrade, Serbia

+381692540254

[email protected]

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Βελιγράδι, Σερβία

Πόλη με έντονα ιστορικά και θρησκευτικά στοιχεία

Στο Βελιγράδι ταξιδέψαμε το τον Φεβρουάριο του 2016 αλλά και τον Οκτώβριο του 2023

Πατήστε στο εικονίδιο για onine πρόγνωση καιρού

www.zeneivino.com

Air Serbia

Η Σερβία είναι μία (1) ώρα πίσω από την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση