Καθώς θα πλησιάζετε με το πλοίο προς το λιμάνι, η  Ύδρα φαντάζει σαν ένας πίνακας ζωγραφικής με γκρι, άσπρα και μπλε χρώματα πάνω από το γαλάζιο της θάλασσας, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αισθητικής.

Χτισμένη αμφιθεατρικά στη βραχώδη πλαγιά γύρω από το λιμάνι, με τα πέτρινα αρχοντικά να στέκουν αγέρωχα και επιβλητικά σαν φρούρια στο υπέροχο τοπίο και τα διάφορα καϊκια ή πλοιάρια να κατακλύζουν την προβλήτα.

Η όλη εικόνα του νησιού θα σας  γυρίσει πίσω στο χρόνο, μα κυρίως θα σας εντυπωσιάσει η γραφικότητα και η άριστη διατήρηση την πολιτιστικής κληρονομιάς αυτού του τόπου.

Την Ύδρα για να τη γνωρίσεις θέλει περπάτημα… Τόσο κατά μήκος της προκυμαίας και της ακτογραμμής εκτός οικισμού, αλλά κυρίως στα στενά πλακόστρωτα ή λιθόστρωτα σοκάκια, όπου θα βρεθείτε στην παλαιότερη συνοικία της Πόλης, στον μεσαιωνικό οχυρό οικισμό της Κιάφας και από εκεί να απολαύσετε τη θέα που φτάνει μέχρι την Πελοπόννησο.

Κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι ότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα ή άλλα τροχοφόρα και οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με τα γαϊδουράκια, γεγονός που κάνει την Ύδρα ακόμα πιο γραφική.

Για κολύμπι μέσα στην Πόλη προσφέρονται τα βράχια της Σπηλιάς, η Υδρονέτα, και σε μικρή απόσταση από την πόλη το Αυλάκι, το Καμίνι και το Μανδράκι.

Η σύνδεση της πόλης με τις άλλες πανέμορφες παραλίες του νησιού, Κμαίνι, Βλυχό, Άγιο Νικόλα, Μπίστι … γίνεται μόνο από τη θάλασσα, με καϊκια ή θαλάσσια ταξί.

Το νησί φημίζεται για τις φυσικές καλλονές του, για την ήρεμη ζωή που προσφέρει στους επισκέπτες της την ημέρα, αλλά και για την έντονη κοσμοπολίτικη ζωή που προσφέρει τη νύχτα.

Τα κανονιοστάσια στο λιμάνι, τα επιβλητικά αρχοντικά, η Σχολή Εμποροπλοιάρχων και τα ιστορικά μοναστήρια αποτελούν δείγμα του ένδοξου παρελθόντος της Ύδρας. Σημαντικές οικογένειες που πρωταγωνίστησαν στην Επανάσταση του 1821 (Κουντουριώτη, Μιαούλη, Κριεζή, Τομπάζη κ.ά.) κατάγονταν από το νησί.

INFO BOX

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε click στο αντίστοιχο εικονίδιο!

Ύδρα

Ταξίδεψα αρχές Αυγούστου 2020

Γραφικό νησί ιδανικό ακόμη και για ημερήσια εκδρομή μόνο.

Επισκεφτείτε την ανάλογα το είδος του ταξιδιού σας, συνδυαστικά με Σπέτσες.

Athos Hellas Travel

Πατήστε στο εικονίδιο για online πρόγνωση καιρού

Αν δεν έχετε σκοπό να διαμείνετε, μισή ημέρα είναι αρκετή για μια πρώτη γνωριμία.

Αφήστε μια απάντηση